I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Wednesday, September 24, 2008

Nenda ku yg tersayang

arwah nenek saya bersama najihah sewaktu berusia 3 hari. Nenek saya meninggal sebab kanser payudara yg telah sembuh tetapi merebak kembali selapas 5 tahun yg akhirnya merebak ke sel2 otak & paru2. Kulit arwah yg putih bertukar menjadi gelap dek rawatan kemoterapi & radioteraphy yg dijalani. Al-Fatihah.

Rindunya pada arwah nenek saya.. cemana saya boleh lupa, semalam birthday arwah nenek saya dush..dush..sungguh cucu derhaka neh.. bila cousin saya izyan citer pasal mimpi dia dlm blog baru saya perasan... semalam birthday arwah nenek saya huhuhu..

mak..
Intan rindu sangat pada mak..
kalau lah mak masih ada tentu mak happy sangat tgk cicit2 mak yg tomei2.. najihah, haris & danisha..
Tentu mak happy tgk intan sekarang bahagia ngan aziz, cucu menantu kesayangan mak...
Kalau mak masih ada tentu la neh mak dok happy2 kat umah intan..main2 ngan cicit.. intan dah ada pembantu, mak cuma perlu monitor sajerk.. mesti mak suka kan mak :-)

mak...
banyak org kata, cucu yg dibela nenek selalunya manja & tak menjadi org... tapi cucu mak neh tak macam tu.. percayalah mak, mak telah berjaya mendidik cucu mak neh jadiks insan yg berguna.. mak dah buktikan pada semua org.. cucu mak neh tak macam apa yg org2 selalu kata..

Semoga mak tenang di sana dan ditempatkan dikalangan org2 yg beriman & beramal soleh..

Amin.

9 comments:

Mrs.FHM said...

kak ed sedih nye...tingat arwah nenek inaa...inaa pon dok ngan nenek gak dr ting 1 sampai abis spm...pastu masuk mariks masuk u asyik dok tringat kat nenek...bila nenek meninggal inaa slalu mimpi dia...bila bgn tido dah basah2 bantal nangis dlm mimpi....al-fatihah semoga roh mereka dicucuri rahmat....

viruspadu said...

semoga rohnya dicucuri rahmat

alfatihah

sedihnya :(

akak sihat?

ratna said...

alfatihah utk nenda kak ed..

Ayu said...

ko nih buat aku sedey Ed.. uhuk uhuk uhuk.. aku pon tingat arwah Puan (panggilan untuk nenek aku) aku uhuk uhuk...
moga roh2 mereka dirahmati Allah selalu...

Kopi Suam said...

Al-fatihah semoga arwah nenk hang tenang dan damai disana...doa-doakan lah selalu untuk beliau Ed...amin

ghimau said...

hadiah fatihah buat beliau

PerantauSepi1306 said...

semoga rohnya dicucuri rahmat.. di bulan yang mulia ni ambillah kesempatan ed, bersedekah padanya banyak-banyak..

Jangan sedih2, OK...

tukang campak said...

Sedihnya Ed, pas baca ni aku nangis tingat kat nenek aku. akupun panggei nenek aku mak sbb aku duduk ngan depa kecik2 sampai umo 8thn.

Semoga rohnya dicucuri rahmat. Al-Fatihah

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

Salam Aidilfitri,
Maaf Zahir & Batin.
Dari kami sekeluarga.
http://kitepunye.blogspot.com
nannie @ Wawa @ roslan

Google