I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Sunday, August 17, 2008

Ustazah Mashitah

Gambar lama neh.. taun 2005 tak silap saya la.. gambo kat company lama


Ramai org kata muka saya macam ustazah mashitah... mana2 saya pegi org akan kata.. muka awak macam muka ustazah mashitah lah.. err awak neh adik dia ker? hihihi... vangga2...hiks..adik ustazah tu.. best nyer la kan... ustazah glamer laks tu hahahhahaa

Ada sekali tu masa kat dlm lif kat opis saya neh..terserempak la ngan bebudak lelaki dr satu company neh.. dia pun tanya la saya...

Bebudak tu : "awak neh macam ustazah mashitah lah"

Kebetulan masa tu saya berdua ngan opis mate saya.. opis mate saya neh memandai jerk nyampuk..

Opismate saya: "Eh kau tak tau ker.. dia ni adik dr mashitah lah"

Bebudak tu: "Ye ker kak? La patut la"..pas tu dia cam blur2 sebab saya dah nak ketawa terbahak2... "eh akak betul ker neh.."

Pas tu kebetulan dah sampai ground floor pas tu pintu lif tu pun terbukak.. dengan selamba jer opismate saya jawab..

opismate : "betul la..adik beradik lain mak lain bapak" hahahahhaha...

bengang jerk bebudak tu kakakakaka.. sian dorang...ahahahha..saya pecah perut nak ketawa.. lawak pulak saya rasa haahahhaa..

Hari sabtu lepas pun ada sorang budak pompuan tegur saya..dia pun kata ustazah mashitah mmg ada sorang adik pompuan yg muka sejibik cam ustazah mashitah..pasal dia pernah satu sekolah dulu..so dia pun memula ingat saya ni la adik ustazah mashitah hiks..

Masa najihah waktu kecik pun ada peristiwa kelako jugak saya rasa..masa tu dia umur 2 taun kot ker belum 2 taun..tapi jihah neh kan cepat cakap..sekali tu dlm tv kuar ustazah mashitah..tetiba dia jerit.."eh mama..mama.." sambil tunjuk2 kat ustazah mashitah dlm tv tu hahahahahhaa...

Dulu pun saya pernah masuk who wants to be a millionaire..saya dok kat kerusi keliling tu jerk..tak dapat kedepan pun pasal saya tekan jawapan lambat sikit jerk dr cina yg dapat kedepan tu.. masa tu saya baru 2 minggu bersalinkan najihah.. hahahaha.. masa rakaman tu, Jalaludin hasan siap gi kat tempat saya and cakap..muka awak macam muka ustazah mashitah..saya senyum jerk.."oh ye ker?" itu jer yg mampu saya cakap hiks...pasal masa tu tgh darah gemuruh tunggu nak tekan button2 tu...hahahaha..

best jugak kan kalau saya neh betul2 adik ustazah mashitah..hiks..ngeh..ngeh..ngeh..

3 comments:

linda said...

salam sis,this is my first time round2 blog akak... sgt best dpt kenal org line IT ni coz i in this line too... the different is keje bukan line IT :( apepun, may Allah bless u n your family...

ratna said...

haaaa yes!!!! selama ni saya tgh mencari muka akak mcm ada mirip seseorang.. at last akak yang bgtau sendiri..yerrr..mcm dr.mashitah tu kan..

Nurmala said...

aha la..
ada skit cam ustazah mashitah

Google