I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Wednesday, August 20, 2008

Kain Baju Raya

Taun neh tema baju kami color pink...hihihihihi... entah naper taun neh saya gi beli kain2 yg berunsur color pink kan so terpaksa la hubby ikut color pink jugak nyeh..nyeh..nyeh..

selalunya tiap taun cam tu la..beli baju saya dulu..so yg lelain kena ikut color baju saya la..hiks..lalalala...

Neh kain yg saya rembat masa gi nilai 3 ari tu.. kain tu semeter RM20+ baper ntah tak ingat dah tapi lepas mintak kurang dia kasik RM17 semeter..ok la kan... saya kan sajer jer beli kain baju kurung utk saya sekali..tapi rasanya time raya nanti dah tak muat saya nak pakai baju kurung hiks... tentunya peyut saya neh dah memboyot kan hiks..so beli tu pasal nak jugak ada baju kurung baru hiks..lepas bersalin la pakai kan hiks.. saya rasa saya nak beli jubah munawarah lah utk baju raya saya nanti..jubah color pink... ee saya suka tau coz jubah2 munawarah tu semua santek2... i like...semua kain2 neh saya dah hantar kat taylor puncak alam.. first time hantar neh..saya bagi contoh baju..tak tau la camana hasilnya nanti.. tunggu sajor la.. kalau tak tantek..lepas neh tak yah hantar dah.. selalunya saya neh beli baju kurung yg dah siap jerk.. tapi itu hari alang2 dah pi nilai3 kan..so rembat la jugak hiks..

neh kain baju utk najihah & danisha.. sedondon najihah & danisha nanti..eee tak sabar nengok dorang pakai baju seragam neh hiks... sebenarnya saya nak cariks kain cotton utk dorang sekali puas saya rayau kat nilai 3 tu tak der pun jual kain cotton rupanya.. ker ado yer? entahlah saya tak jumpa la u olls.. tantek tak bunga kecik2 color pink neh?
neh pulak saya punya..tantek tak u olls? Ada color pink sket2.. lembut kain dia neh.. saya rasa ok la kot.. sweet jer saya tgk dimata saya la hiks..Utk maid pun saya beli color pink jugak hiks... so pas neh kena cariks baju melayu hubby & haris la.. dan juga jubah saya hiks.. lalalalalala

3 comments:

Ayu said...

pakai jubah sennag ajo Ed.. mmg sesuai utk wanita mengandung dan tidak mengandung hehehehe

ko baru beli.. aku dah siap baju raya bulan 4 arituh hahaha aci?

marinahunny said...

wahhh nk beli baju raya....x beli lg nih..........

PerantauSepi1306 said...

ske kain yg second tu.. so lembut and chantekss...

uikss... pink jugak.. se-tema lah kite ye.. muehehehee

Google