I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Sunday, August 17, 2008

Dr kesengsaraan terbit keinsafan & kejayaan

Okey... saya tak mo lagi diselubungi oleh mood2 negatif neh..saya mesti ceria macam selalu.. terima kasih pada semua yg memberi kata2 semangat pada saya.. serius kata2 semangat u olls sikit sebanyak dapat menghapus kesedihan di hati saya...saya sayang u olls...

Bak kata hubby, kalau saya tak dipelihara oleh arwah atuk & nenek.. peribadi saya tak akan macam neh.. jati diri saya tak akan macam neh.. bersyukur lah sebab arwah atuk & nenek saya telah mencorakkan sikap & peribadi saya dengan baik sekali. Ya semua ada hikmahnya.. Alhamdulillah.. Tinggalkan semua yg berlalu..dan terus melangkah kehadapan.. benarlah kata org dr kesengsaraan & kesusahan akan terbit keinsafan, kejayaan & kebahagiaan.. Allah itu maha Adil..

Hari sabtu lepas..hubby bawak saya gi jenjalan ker IKEA..nak mengubat lara dihati isteri dia neh la katanya kan hiks.. sebenarnya nak survey2 kitchen Cabinet kat situ..dah ada yg berkenan pas tu nak tau la camana servis dia etc..sekali tu mamat yg jaga situ sangat kerek nak mampos..patah angin kitaorg..terus cancel..huh.. So jenjalan tgk2 sajor la.. sempat gak la belasah satu, dua barang eheheh..

Apa yg saya beli tau :
~ set pinggan mangkuk (ee suka2..tapi lum guna lagiks neh..simpan tunggu cabinet siap baru leh guna..kalau tak tak tau nak letak mana hahahaha).
~ tempat alas pinggan kat meja..
~ set sudu & garfu..

eee tak sabar neh nak buat kitchen cabinet..baru nampak kemas dapur kan... lepas neh nak pi survey mama's kitchen laks... tgk la mana yg berkenan kan..tak leh gopoh gapah nak buat kan kena survey baru puas hati...lalalalalala..

Semalam laks, Ahad, saya on standby...lebih kurang kul 5 gitu saya dapat call dr Singapore..huhuhu ada problem la pulak kat one of the system neh..saya troubleshoot error tu dr kul 5 petang sampai kul 11 malam baru settle..huhuhu... kul 9 saya benti jap masak sardin cincai2 & goreng telur...sian anak2 dah kelaparan...sib baik dapat settle gak... kul 11 lebih saya baru nak makan...tapi masa tu agaknya perut dah masuk angin kan.. lepas semua dah masuk perut tetiba rasa semacam... terus gi toilet..waa semua kuar balik....kosong balik perut saya.. pas tu terus solat & ajak anak2 tido.. Lebih kurang kul 1 lebih tetiba danisha menangis menjerit2.. mata pejam tapi menjerit2..saya tak sedap hati..terus saya pasang ayat2 pelindung dr jin & syaitan - doa ruqyah. Ayat2 dalam doa neh ustaz dah susun elok2 utk menghalau gangguan jin & syaitan..sambil tu saya baca2 jugak la ayat kursi kat telinga danisha.. memula tu tangis dia makin kuat pas tu saya tepuk2..sambil baca ayat kursi..terus dia senyap & lena sampai la pagi..

Pagi neh saya bangun lewat..huhuhuuhu saya tak larat okes nak bangun awal..so ari ni lewat sikit sampai opis..sampai kul 8.30 gitu la.. oklah..saya nak pi wat kejer dah.. nak kena hantar root cause analysis sekali kat manager2 & director IT saya utk kes semalam..daaaa....

7 comments:

ratna said...

kak..nanti passkan kita ayat2 tu yer..

ratna said...

kak..nanti passkan kita ayat2 tu yer..

marinahunny said...

banyakkan bersabar ye kak ed...tgh mengandung ni mcm2 perasaan ada...

Anonymous said...

Budak IKEA tu poyo ah, kasi report jer kat manager baru tau. Hmmm wow!!! akak akan meng-CASA- impian kan umah ker? hihik..

Ina said...

Budak IKEA tu poyo ah, kasi report jer kat manager baru tau. Hmmm wow!!! akak akan meng-CASA- impian kan umah ker? hihik..

Tieha Zuan said...

akak, ayat ruqyah tu macam mana.
boleh pas kat tieha tak
zarazuan.blogspot.com

zara akhir2 ni selalu nangis malam. kalau lambat buat susu, dia akan merajuk then nangis sekuat-kuatnye.. puas memujuk baru dia hisap susu n tido...

akak kasi ayat tu ek..

PerantauSepi1306 said...

acceptance is important in life.. once we learn to accept we will be confidence in facing most of the possibilities in life...

Google