I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Thursday, August 27, 2009

Berbuka pada hari2 bekerja

Mau cepat turun saya cam ni hik hik.. kalau org lain semua berbuka ngan macam2 makanan..siap ada side dish macam2.. saya cuma makan nasik yg saya masak tghari, satu jenis lauk & satu jenis sayur + air sirap.. pas tu susup sasap gi solat..sambung wat kejer balik..

Since saya kejer sampai kul 9 malam, saya akan masak dulu nasik & lauk berbuka sebelum gi kejer. Dah selesai semua, saya tapau bawak opis utk saya berbuka pulak.. kat opis pulak lately neh saya selalu busy..macam2 issue.. so mmg jgn harap lah saya nak pi kuar carik makanan etc.. 5 min sebelum waktu berbuka, panaskan semua dlm microwave.. kuarkan air sirap bekalan dr umah dr peti ais.. masuk jerk waktu makan sampai licin hek hek.. pas tu selesai cepat2 amik wudhuk, since saya sorang kat opis, saya belasah jerk solat kat area meja saya ni.. selesai solat sambung kejer balik..

Kalau org lain semua berbuka ngan famili.. tapi saya berbuka sorang2.. tak apa lah kejer tu pun satu ibadat.. janji niat kiter & kiter ikhlas..& kiter kejer sungguh2.. betul tak? Allah tahu apa yg tersurat & tersirat dlm hati hamba2nya.. ada org perli saya.. kau tak dapat solat tarawikh la kan.. tak kisah la beb.. mmg saya akui saya tak solat tarawikh la kan.. lagipun biler balik saya dah penat sangat, pas tu nak bangun sahur.. so tak kisah lah apa org nak kata.. keh keh..

Layan suami, layan anak2, jaga rumahtangga, jaga kerja semua tu pun kira ibadat jugakkan?

Boss saya agn*$ cakap saya superwoman.. ewah.. i loike.. sib baik la ada boss yg best cam boss saya tu hik hik..

3 comments:

nasazfrog... said...

yer la kak, akak kan KIRA ORG PENTING LAM OFFICE TUH,, HARUS DONG BEKERJA KERAS JANJI DIBERKATI KAK,, ALHAMDULILLAH DIKURNIA FAMILI BAHAGIA... BESO DAH QAIREEN...

DYLA said...

kak,
mcm ne korset PB tu? okay tak?

saudah said...

alhamdulillah husband akak dah kat kl..perancangan Yang Maha Mengetahui memang sempurna kan?

*word verification odah is PORSA..dekat-dekat ngan entri PUASA akak ni

Google