I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Wednesday, April 08, 2009

Kejer baru

Dah 2 hari saya start kejer..perasaan..best sangat.. berkobar2.. environment best, kawan2 best..mmm saya suka semua lah ekekeke..

kat cyberjaya tu ada 2 tempat sebenarnya...kat building saya tu namanya center of excellence (coe)..kat situ semua team oracle.. ada la dlm 13 org semuanya..tapi 4 org kat US la ni tgh training and sorang lagiks kat india..semuanya baru2 belaka..ada yg baru join 2 bulan, 6 bulan..paling lama pun setahun.. akan ada org baru lagiks neh nak masuk..dorang tgh dok busy interview.. kat situ semuanya development team.. cuma saya seorg dba..melayu 3 org sajork termasuk saya..yg lain semua chinese & indian.. tapi dorang semua sgt friendly..best.. kitaorg break kul 4.30..so kitaorg kuar ramai2 naik 2 buah keter gi makan2 kat area cyberjaya lah..

satu lagiks building kat tempat lain..kat situ semua infrastructure team..data center pun kat situ.. kat sini ramai sikit lah..compare ngan ceo.

Saya akan ke Ada, Michigan 4 may nanti.. may be sebulan. On job training.. adeh sedih nak tinggalkan baby.. huhu.. ah tapi tabahkan hati..pejam celik..pejam celik.. wah masa utk shopping lagiks neh ekekeke.. kat situ ada coach factory outlet..argh sukak2 ekekeke... sorang colleague saya tu dok citer dia dok borong handbag coach kat sana..utk kakak dia, mak dia , adik dia etc..hahahaha.. weekend jerk dorang jalan2 gi tasik michigan.. sampai niagara falls pun dorang pi..argh best2..ekekeke..

6 comments:

Kopi Suam said...

Ed boleh le ko buat business beg coach nanti...

Mrs.FHM said...

kak ed tahniah....alhamdulillah tempat keje baru tu best....baru la hepi g keje kannnn.....

masa sopping telah tibaaaaa leh la kirim henbeg coach kat kak ed....huk huk huk harap2 hubby ina tak baca nih.....

ina @ nina @ infazety said...

ed.....
bestnyerrrr....
dapat jalan-jalan...
tp sian ngan anak2 esp. qaireen..

nestumrasberi said...

betol tu ed, bisnes hanbag coach..
akak pun nak jugakkkk....
and bisnes perfum jugak yerrrr..hehehe

linda said...

best nyer leh shopping hand bag ;)

Ina said...

Intan,

Mak Long nak kirim bag boleh...hehehe. I'll be coming back to Mesia 1 May, boleh la bagi duit untuk shopping...hehehe, in USD, kan?kan? Kalo tak nyusahkan la...hehehe

Google