I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Monday, December 29, 2008

JB - Day 3 to Day 6

Day 3 : Rabu - 24 Dec

Tetiba hari ni satu hari mendung.. kalau 2 hari sebelum ni cuaca cerah & panas terik tetiba hari ni hujan satu hari, so anak2 pun tak leh lah nak main2 pool. Malam hubby bawak gi Jusco permas jaya jerk, makan kat food court sambil anak2 main2 kat tempat main dlm tu. Kata hujan kan so tempat paling sesuai nak pi makan ngan anak2 yg berderet ni dlm jusco lah hiks..

Day 4 : Khamis - 25 Dec

Hari Natal. Hari ni hubby dah start cuti.. yippie yeay.. mak & ayah mentua serta adik2 ipar & biras saya sampai dr KL. Mak & ayah mentua saya serta adik ipar bongsu saya, ina naik flight, adik ipar lelaki saya & wifey laks drive sajork dr kl.. pagi2 hubby gi amik dorang kat airport. pas tu dorang lepak umah hubby sat sementara nak tunggu check in kat hotel bluewave kul 2 petang. Lunch kitaorg pekene mee rebus kat restoran 60an.. pergh mmg sedap mee rebus dia.. malatop... kat JB neh makan sedap2 la u olls.. sejak hari pertama saya kat sini asyik makan sedap jerk tau... mmm shedap...pas tu pi hantar dorang gi hotel. PIL dan adik2 ipar saya check in, letak brg, solat terus blah nak pi sopping2 kat singapore la u olls.. tapi kami tak ikut sebab passport hubby dah tamat tempoh & anak2 pun tak dok passport.. huhuhu... tak per next time gadget.. next time ekekekkee...

Kami lak gi sopping2 kat festive mall kat danga bay tu sajork.. sempat lah jugak beli 2,3 pasang baju utk jihah & haris. Maid saya pun sopping sakan u olls..

Malam tunggu pil & adik2 ipar saya balik dr singapore. Pas tu kitaorg gi ramai2 makan seafood kat gerai tepian tebrau, jalan petrie.. pergh.. mmg dasat makanan dia.. ikan bakar style portugis yg sambal kat atas tu...dihidang lak atas daun pisang.. ngan kepah yg besar2..masak sambal manis, baby crab goreng garing, sotong celup tepung, sotong kangkung, rojak buah, tauhu bakar, kerang rebus cecah sambal & nasik goreng...pergh..betul2 melantak u olls.. mmg sedap giler masakan dia.. muara kat klang pun tak leh lawan neh.. mm yummy..teringat2 sampai la ni hiks.. semua sekali makan kena dlm RM200, sgt2 murah2 u olls...sebab kitaorg order banyak & macam2kan.. mmg sgt2 puas hati lah..

Day 5 : 26 Dec

Hari ni pil & adik ipar bongsu saya nak sopping2 lagiks kat singapore..huhu sgt jeles tau, dorang sopping macam2 huhuhu... adik ipar lelaki saya lak nak balik kl dah. Kitaorg brunch dulu reramai kat singgah selalu.. makan nasik.. macam2 lauk ader.. ok la makan dia.. saya amik perut & rebung masak lemak cili padi, ikan kering masak apa ek.. daging masak kicap, ulam2 & sambal tempoyak..mmm yummy..

Lepas makan, bawak pil & adik2 ipar saya jenjalan lagiks kat area festive mall kat danga bay tu.. pas tu kitaorg lepak kat hotel pil saya sementara tunggu dorang sopping2 kat singapore. Malam, hujan so kitaorg gi tapau burger king.. makan kat hotel. Biler pil saya sampai, kitaorg turun makan lagiks kat dlm hotel tu..keh keh keh.. makan sajork... tak per pulun makan apa yg nak dimakan sebelum baby kuar & kena pantang ni kan hiks.. oh dan saya sgt happy.. mak mentua saya belikan saya sandal charles & keith.. oh sgt2 cantik & selesa, nanti saya amik gambo tepek sini yerk.. hiks.. terima kasih mak!! :-)

Day 6 : 27 Dec

Hari ni kemas2 umah hubby, maid basuh2 baju, cadar etc.. tghari gi jusco permas jaya, makan pizza.. sebelum tu bawak haris gi klinik coz dia batuk & ader ulcer sejibik kat tepi bibir. After maghrib gitu kitaorg bertolak balik ker KL.. tapau kfc makan dlm keter sajork.. babai JB.. sob2 nanti kami dtg lagiks ek.. sgt seronok sepanjang minggu saya kat sini sebab saya betul2 rileks.. tak dak gangguan kejer & hilang segala stress... asyik makan sajork keh..keh..keh.. makan sedap2 laks tu.

sekian adonya percutian saya di JB :-)

3 comments:

ManMonCang said...

jangan citer jer..gambau nyer mana..kitaorg nak gak cuci mata dgn set2 baru tuh -K Laila

nike shoes said...

where you come from!

云南信息港游戏 said...

Occasionally, you see the written content, very good, I like!
Personalized signatures:金游棋牌,唐人游,游戏茶苑,本地棋牌游戏中心,南通棋牌游戏中心,常州棋牌游戏中心

Google