I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Sunday, December 14, 2008

Activity di hujung minggu

oh weekend baru2 ni saya sangat penat lah u olls.. saya kejer sabtu & ahad... oh sgt tak best biler dapat boss yg sgt tak memahami dan hanya mahu kami bekerja..bekerja & bekerja macam nak mati neh.. work like a slave occay..ops..mati la disitu kutuk boss... muahahaa.. so bos2 besar & langau2 opis yg baca blog saya ni saya apa pedulik.. korang nak report ker report lah.. saya bekerja macam nak mati ader korang amik pedulik? Saya rasa saya nak jumpa HR mintak tukar boss boleh kah? keh keh keh...

Jumaat malam sabtu saya tido lambat sebab salah satu cluster server saya crashed... so tunggu unix admin settlekan.. pas tu saya upkan standby database kat failover server..Pagi sabtu laks..bangun2 takder letrik lorr.. adoiiyaai.. dah lah saya nak kena start buat cloning uat system saya.. huh.. tapi since hari ni saya check-up kat hospital razif and norana so siap2 bawak semua kuar umah.. panass... tak tahan ooo.. sebelum tu tepon dulu tnb report kerosakan..dia kater dah ramai org tepon & technician dia dah kat site..ok lah.. lega sikit saya dengar..atleast balik dr klinik nanti leh start lah database cloning tu kan...

Maser check perut saya, doc cam terperanjat..kepala baby dah turun.. pas tu saya cakap lah memang saya la ni selalu rasa sakit2 contraction tu.. doc pun cam risau jerk saya terberanak awal sebab baby dah engaged.. adoiiyai.. tapi saya masih 33 minggu.. paru2 baby masih belum matang sepenuhnya.. kalau u olls tgk perut saya pun ramai yg cakap perut saya dah jatuh.. mmg org akan cakap cam tunggu maser jerk ni.. so doc cakap kalau contraction saya kerap kena pi spital dorang bagi ubat hentikan contraction.. sian kat baby kalau terbersalin awal kan.. tapi kalau saya 36 minggu memang doc kater dia suh masuk wad jer.. leh bersalin ari tu jugak. May be sebab saya ni stress kejer kot.. dah lah saya shift petang.. malam baru balik umah kan.. pas tu may be sebab saya banyak jalan sebab biler saya shift petang..saya selalu tak tau nak makan aper..so saya selalu jalan2 cariks makan..keh..keh..keh.. pegi terjah maner2 yg tekak saya rasa nak makan.. mc d ker, secret recipe ker.. uptown food court ker..restoran siam vicchuda ker..maner2 jer lah kan.. tapi saya mmg aktif berjalan..sejak dr anak 1st dulu.. colleague saya selalu cakap saya neh peknen2 pun kuat lagiks jenjalan jauh2 nih hiks..

Balik dr check up tgk umah dah ada letrik..alhamdulillah..lega.. so start buat kejer.. saya buat cloning tu sampai siap lebih kurang kul 3 pagi.. dlm maser samer saya kena buat refresh database cognos development saya dr production..so sambil2 buat cloning kat uat 11i system tu saya start export prod database.. coz database nih agak besar so selalunya amik 6 jam gitu utk export..itu belum import lagiks..import lagiks amik maser lama berbanding export.. saya siap buat refresh database cognos ni nak dekat kul 2 hari ahad tu.. see saya mmg tak der weekend jer minggu ni.. dah lah cuti sultan selangor ari tu pun saya kejer kan .. upgrade JRE.. cuti minggu sebelum tu pun saya kejer.. minggu depan sabtu pun may be saya kena kejer lagiks... saper tak bengang kan.. tak pikir langsung saya tgh peknen.. tak macam boss saya yg dulu.. ni yg buat saya kadang2 tawar hati nak terus kejer sini nih.. huhuhu.. boss saya dulu sgt best tau.. sgt memahami.. tapi dia dah benti lorr.. sob sob..

Ok lah.. biler dah settle semua kejer..baru start masak.. masak ayam masak kicap sajork ngan goreng telur mata kobau sorang satu hahaha..senang simple dan cepat ahaks.. dah settle masak makan2 lepak ngan hubby tgk vcd.. pas tu hubby cam boring dia ajak kuar.. so lepas solat asar cam gitu kami gerak kuar.. sekali tgk haris dah titun keletihan dlm keter..lagipun dia batuk & selsema... dah 2 kali makan ubat pagi & tengahari tapi dia tak tido2.. dia tahan mater kot.. tapi biler dah dlm keter minum susu terus lelap..kesian laks nak kejut dia kan so hubby tanya nak gi maner since haris dah titun tu.. so saya kasik idea la..jom tgk2 kedai perabot keh..keh..keh.. so kitaorg terjah cavenzi yg kat damansara tu.. maid & haris tunggu dlm keter jap... tgk2.. terbekenan la pulak kan.. so saya sudah book set sofa, meja makan & divider antara living hall & dining hall tu hiks lalalalalala.. tak sabarnya.. saya letak deposit 1K dulu.. selebihnya bayar 20hb nanti..saya dapat bonus lalalalalaa... eee tak sabarnya la hai... mmm dr malam tadi dah dok verangan neh ekekeke... projeck mengcasa impiankan umah.. living hall & dining hall.phase 2 ececeh.. yippie yeay!!!

7 comments:

DYLA said...

owh kak,
mesti cantek umah akak nnti.

dasat la keje akak tu.. mcm tensen jer

Yusmi said...

Jangan lupa tempek picas...bila dah susun cantek2....

rynn2506 said...

wah...casa impian....cavenzi lg tuh...ni kite jeles nih...kak, shopping...shopping gak...baby tu pon...jaga gak ye..take care..EXTRA tau~~~

gee ryder said...

akak tinggl mane?
cr keje lain jela kak kalo tension gitu, xkn nk mtk tukar bos kot hehe...

wahh hebatnye akak shopping, main beli perabot bru terus ni...

Mrs.FHM said...

kak ed...jgn la tensen kak ed....rilek ek...cian kak ed byk keje....wah wah best la bli prabot umah...nanti boh gamba ek...

errr.....kak ed, nak tanya sket...
sakit contraction tuh rasa camana?

.fARhANA. said...

giving award 4 u..sler amik

PerantauSepi1306 said...

sabor la ed.. kije dba mmg camtu.. tapi havoc gilos ko kije kat sana tuh... tp dba ni high demand per... market kat luo melambaks lagi.. survey je yg baru kalo ko dah busan kat kompeni tuh... tp kengkadang nie cabran2 camni ada gak hikmahnya... yelah ko lebey expert dari biasa

neway kalo dah mengcasa kan umah ko tempek la picas bebyk yek :D

Google