I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Wednesday, November 05, 2008

Perkembangan terkini

Alhamdulillah najihah demam dah tak der. Kami monitor suhu dia setiap jam.. paling maximum pun 36.7 .. so mmg dah tak demam.. cuma ulser yg penuh dlm mulut dia tu masih ada.. kesian sgt.. penuh kat lelangit, bibir & lidah.. Najihah tak dapat nak makan sebab sakit nak menelan & tak der selera.. so badan lemah sikit.. kami bagi dia minum susu, air masak & mushroom soup.. mushroom sup tu pun beli yg segera dlm paket2 kecik tu..so dia hirup guna straw. Hari ni alhamdulillah dah masuk hari ke-5 najihah kena & dia dah mula ada selera nak makan.. pagi tadi pun dah buang air besar.. so lega jugak lah sebab kami risau takut dia demam panas ker apa ker sebab ye la HFMD neh kalau teruk leh sebabkan meningitis, encephalitis etc .. paling takut leh sebabkan kematian kan.. Paling kesian biler malam.. dia tak leh nak tido sangat sebab sakit kan.. bayangkan kiter yg kena ulcer sejibik dlm mulut pun pedih kan.. ini dia penuh satu mulut.. tu yg buat hati saya pilu..

Yg tak bestnyer u olls.. danisha pun dah kena sama.. baru nak start.. dah ader beberapa ulcer kuar kat dlm mulut dia.. bintik2 merah & berair pun dah kuar kat tapak tangan & tapak kaki.. pagi tadi masa minum air kosong dia mengadu "akit"... aduh..saya tak dapat bayangkan macamana danisha nanti... harap2 ulcer dlm mulut dia tak kuar banyak macam najihah.. sebab najihah bintik2 merah kat tangan & kaki sikit jerk.. danisha neh banyak jugak kuar kat tapak tangan.. so harap2 ulcer kat mulut tu kuar sikit jer la..

Sebenarnya saya & hubby bengang giler ngan smartreader tempat najihah belajar tu, last week rupa2nya dah ada sorang budak kena tapi dorang tak laporkan takut kena tutup la kot.. sekali biler saya bagitau najihah kena boleh dorang kata tunggu 5 kes dulu..gilor ko apo? Nak tunggu sampai 5 org budak menderita baru nak tutup ker?? setahu saya kalau ada jer walaupun satu kes mmg dah kena tutup & pejabat kesihatan akan dtg bersihkan... so semalam kami dah buat aduan kat jabatan kesihatan.. so hari neh dorang dah dtg check sekolah najihah tu.. bengang tul saya biler dorang leh amik mudah hal2 macam ni. Ok lah..saya masih bercuti.. saya belum sempat nak jenguk blog u olls.. saya masih mengharapkan doa2 u olls.. semoga danisha kuat & cepat sembuh & semoga haris tak kena jangkit.. risau betul saya u olls.. sebab virus neh pun leh jangkit org peknen cam saya neh & boleh sebabkan kecacatan pada bayi. Doakan kami yer u olls..

Thanks for all the doa. I really appreciate that.

5 comments:

DYLA said...

aduh kak,
bahaya la kak.. risaunya. tak patut la si smartreader tue....

harap2 najihah cpt baik. sian kat danisha. hrp2 dia tak teruk la..

PuteriSatu said...

alahai...dugaan datang bertimpa...akak doakan semoga sakit danisha tak melarat...dan najihah cepat sembuh ye sayang...

siannya...

nino said...

akak doakan moga najihah cpt baik..akak cadangkan ulcer dlm mulut u bagi najihah makan ice cream (ini nasihat doktor yg merawat adik akak masa dia kena ulcer dulu tu. bila makan ice cream ulcer tu cepat baik)

buat danisha..moga2 tak melarat..sian kat dia.

bersabarlah diatas setiap dugaan dan ujian.

.:nayzi.norman:. said...

waduhhh mase bace jihah kene ulcer satu mulut rase sakit nye mulot saye..ksiannye....

Kak intan sabo yer..izyan doakan all the best je n hopefully danisha tak kene teruk sangat..haris tu, jgn bg die kongsi minum ke ape ngan jihah and shisha..

get well soon anak2 spupu ku~

tukang campak said...

aku baru masuk opis arini, baru tau. Siannya. Apalah SmartReader ni, kata pro..even tadika anak aku yg kat area kg2 ni pun terus tutup n cuci walaupun 1 suspected case, apatah lg confirmed case.

Betul kata nino tuh, bagi dia mkn aiskrim (sundae) for d ulcer.

Hrp2 danisha pun cepat baik. U take care of urself too Ed.

Google