I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Thursday, November 13, 2008

Barang2 Baby yg bakal lahir

Maser saya gi US ari tu pun saya sempat beli barang2 utk baby yg bakal lahir nanti tapi since maser tu saya tak tau lagiks baby neh pompuan ker laki pas tu saya lak cam konfiden jer baby neh boy kan ahaks.. so saya beli colour2 utk boy lah.. belasah jer la.. sekali scan la neh dapat tau baby girl kan.. tak per aa.. girl still leh pakai colour biru , kuning & hijau kan hiks..

selimut baby yg sgt lembut lagiks empuk.. saya yakin kat mesia harga dia RM70 keatas.Baju2 romper.. kalau kat mesia dengan brand & kualiti kain neh mesti mahal.Stokin, sarung tangan dan tempat bedung.. ari tu saya baca pa&ma nampak dia iklan tempat bedung neh, leh dapat kat One Utama harga dalm RM69+. Saya pegi survey kat babyjaya area uptown neh dia letak harga RM70+.. giler mahal..saya beli kat US cuma usd9 sajork after convert dia kiter pun baru dlm RM30+.Belah kiri tu rattle utk gantung2 kan baby carrier.. belah kanan tu utk letak kat stroller baby.. murah sajork USD6
Tempat panaskan botol susu baby dlm keter. Dan last sekali tentulah stroller Eddie Bauer hiks.. i loike.. la ni danisha dok pakai time kitaorg jenjalan.. Stroller neh saya tak jumpa brand dia kat mesia tapi saya yakin jugak harga dia kalau kat mesia mesti lebih RM1K.. saya beli murah sajork kat USD200 (termasuk baby carrier merangkap baby car seat). Ish tak sabar nak bersalin neh.. la ni tgh gigih cariks nama baby lalalala

5 comments:

DYLA said...

mana gmbr stroller tu kak?
nak nengok gak.. sempat akak beli brg byk2 mcm tu kak.. rajin tul la.

PuteriSatu said...

tak tahu naper akak memang suka sangat klu tengok preparation baby2 nih....sokerrr...sokerr...

Mrs.FHM said...

kak ed..inaa dah gi scan kat msia aritu odc cakap beby girl jugak cam kak ed hehehe....

inaa dah bli kaler pink2 nih..kalo kuar tuh beby boy nasib la kena pakai pink sampai 3 4 bulan kekekek...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

suka nengok barang yang ed beli, murah rezeki dapat lagi anak, kak rose ni bila lah lagi, dah 2 tahun nunggu x dapat-dapat lagi, frust pun ada gak

gee ryder said...

wah shopping sakan kak...bestnye tgk brg baby tu suma...cute² mcm anak akak hehe..

bdw, slm knl...sudi²la ke blog saya yer.. :)

Google