I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Monday, November 17, 2008

Akhirnya...baru leh update

Huhuhu tensionnyer saya u olls.. line streamyx kat puncak alam neh kejap ok kejap tak ok since malam jumaat ari tu.. Dah lah minggu neh saya on standby.. susah betul bila tak dak internet connection neh.. Tangan saya gatal jer nak update tapi tak leh xs tenet..huhuhu tension..

Sabtu pagi ari tu saya ader pregnancy check-up.. kali neh doc cakap saya & baby ok & sihat.. kepala baby kat bawah tapi sebab still lambat lagiks nak bersalin kan so dia still boleh gerak2.. harap2 terus dok kat bawah lah kan... malas dan cam tak sanggup dah rasanya nak bersalin ceasar.. bukan apa u olls.. lambat nau proses recovery dia kalau bersalin ikut tingkap neh.. masa haris saya terpaksa ceasar sebab haris songsang..kepala & kaki kat atas.. dia dok berlipat dlm perut saya..bontot dia kat bawah.. memula doc kater leh normal sekali contraction saya tak kuat & baby pun tak kuat push.. padahal masa tu air ketuban saya dah terpecah kat umah masa bangun nak solat subuh.. tu yg cepat2 pi hospital.. biler sampai spital saya rileks jerk pasal tak sakit..tapi sebab air ketuban dah lama kering & takut baby lemas..so akhirnya doc amik keputusan ceaser sajork.. so tepat kul 1 tghari haris dikeluarkan dr perut saya..alameks.. tercerita pasal kisah bersalin pulok ekekeke.. oh rasanya nanti saya patut buat entri pengalaman bersalin saya lah kan u olls..ekekeke.. tapi may be lepas bersalinkan baby dlm peyut neh dulu la kot.. baru sesuai.. 4 kisah pengalaman bersalinkan eheks..


Ok sambung citer.. memula saya & hubby plan nak pi berdua sajork pasal lepas tu kitaorg nak pi tengok quantom of solace.. sekali najihah dah terbangun awal lorr.. so dia mesti nak ikutnyer.. akhirnya kejut semua anak2.. angkut semua sekali ngan maid hahahaha.. lepas checkup terus pi jusco bukit raja.. kebetulan ada citer madagascar II kul 11 tuh.. elok2 jer timing.. beli tiket terus masuk & citer pun start hahaha.. Tapi serius lawak giler citer neh.. saya rasa yg no 2 neh lagiks best & lawak compare ngan yg first tu... jihah & haris terbahak2.. suker la dorang..jihah sebelum tu hari2 dok tgk trailer dia kat youtube.. mmg siap hantar email kat babah dia cakap nak tgk madagascar tu.. so puas lah hati dorang dapat tgk kan.. pas tu hubby janji lak nak belikan dvd utk dorang.. si danisha lak memula elok jerk tengok..dia pun tergedik2 time lagu "i like to move it..move it" to sekali.. dah tengah2 tu elok jerk dia terlentok atas perut saya..titun rupanya..ekekekeke.. pas tu biler citer nak habis baru dia terjaga balik ekekeke.. mmg time dia titun pun tghari cam tu.. ye lah lagipun pagi tu dah kejut dia awal kan pasal nak pi checkup dulu.
Saya rekomen u olls bawak la anak2 tgk citer neh.. best & banyak lak mesej dia kali neh :-)

Malam lak mak mentua saya masak lauk macam2 so kitaorg singgah pasar malam beli kuih2 jerk..makan2 & lepak umah mak mentua saya.. lepas makan saya & hubby dah terlentok atas sofa kat living hall.. mak mentua & ayah mentua saya layan cucu tgk channel HBO citer the the antz bully kat bilik tidor dorang..dorang pun baru beli lcd tv baru jugak lorr ekekeke....tapi letak kat bilik...maid saya lak kemas2 dapur & basuh pinggan.. nak dekat kul 12 malam baru kitaorg balik umah dan titun.. kroh..kroh.. ekekeke... oh saya masih hutang nak citer pasal kebaikan parents in law saya kan... nanti saya citer yer segala pengorbanan dorang terhadap saya yg dilayan macam anak sendiri neh.. oh saya amat bertuah & amat2 menghargai setiap pengorbanan & pertolongan yg dorang berikan.. :-)

Sekian activity di hari sabtu :-)

5 comments:

.:nayzi.norman:. said...

akhirnya~ lama sungguh daku menanti..ahahaahha..

btw, comment ini datangnye dari baby baru ku~ hiks. ingat kak intan je ke nak dapat baby? iz pun dapat baby gak! comel lagi tuh~ :p

ezzah said...

ed.. next time kalu g check up, singgah la umah aku.. tak jauh pun dr razif tu...

edrina said...

izyan - wah baby apa lak neh? Lappy baru ka? ekeke.. neh sat gi kak intan pi terjah blog izyan

ezzah - la ye ker.. awat tak habaq awai2 ekekeke

Mrs.FHM said...

patut la lama kak ed tak apdet...
best nye gi tgk muvi ngan anak3 kan...hehe tingin nak tgk madagascar tuh, tapi kena tgu blk msia bli dvd sajor la..sini takder panggung wayang...

DYLA said...

akak pun penah cezer rupenya.....

kak lg 2bln nak deliver yer.. mesti dah sarat ni

Google