I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Thursday, November 13, 2008

Hola!

Terima kasih pada semua teman blogger, tak kira blogger tegar ker silent reader ker..(oh baru ku tau ramai jugak yg suka baca blog saya ekekek.. boleh lah tu kira ramai la tu kan ekekek..terima kasih pada u olls semua..muaahhs..).. Pikir punya pikir saya rasa tak apalah saya tak jadik privatekan blog saya neh.. dua hari lepas saya agak emosional sampai malam saya tak leh tahan & sebak..nak tido pun air mata dok meleleh2..dah lah hubby tak der kan... lepas hubby call tanya terus teresak2 dibuatnya saya.. kalau ikutkan kata hubby dia kata tak yah update terus blog neh may be setahun..tunggu semua reda.. alamek setahun ker? lamanya lah kan.. susah tu.. blog neh dah jadiks tempat saya menghilangkan stress saya ..kat sini saya boleh abadikan segala kenangan & catatan perjalanan hidup saya..

Apa yg buat saya stress u olls.. blog saya neh jadiks perhatian org2 di opis saya termasuk bos2 besar.. padahal org lain pun ada blog.. tapi apasal ntah dorang neh dengki ngan saya... malas lah saya nak komen lebih2 u olls.. sebab dorang neh baca blog saya.. so saya malas nak cariks masalah.. & saya kalau boleh tak nak sakitkan hati sesaper.. kalau rasa saya neh banyak menjobo & membangga diri dlm blog neh sila la jgn lawati lagiks yer... Bagi saya semua org ada kelebihan masing2.. saya bukan lah kaya sangat.. cuma sekarang neh saya agak senang sikit... baru lah nak mula cantik2 kan umah.. baru nak merasa duit hasil dr titik peluh sendiri... maser kitaorg susah dulu apa dorang tahu kan. Jadi bagi saya tak salah kiter bangga dengan apa yg kita ada dan dah capai setakat neh... Macamana boss2 besar neh leh tau blog saya.. bak kata nabil.. lu pikir la sendiri.. tentulah langau2 hijau tu yg jadiks informer u olls..yg saya heran.. tekun tu dorang neh dok baca setiap entri saya keh..keh..keh.. cam tak der problem lain dorang nak pikir kan.. saya rasa banyak lagiks masalah2 company yg dorang leh amik pusing.. blog bodoh saya ni jugak yg dorang berminat.. apasal ek ekekekeke... sampai kan entri taun 2004 eh ker awal 2005 maser saya memula join company neh yg baru bukak kat sini.. saya shift malam..saya cakap saya tak banyak kejer & tido kejap2 pun jadiks issue huhuhu... maser tu mmg lah tak banyak kejer bukan macam sekarang... biler pulak saya nak titun kan.. dah sah2 saya kejer shift pagi & petang jer la ni.. time aku buat kejer macam nak mati kat umah.. tak tido malam.. time raya pun kejer tak der lak dorang kecoh..

kalau u olls perasan saya dah buang semua entri yg berkaitan company saya even appreciation note yg selama neh ada kat tepi pun saya dah buang.. dengan ini saya mengisytiharkan blog saya neh sesungguhnya hanya akan berkisar ttg kisah suka duka saya, hubby & anak2.. Dan setiap entry didlm blog ini dibuat di luar waktu shift kejer saya dan diautopublish sepanjang hari. Hari neh saya kejer shift tengahari..neh saya update kul 7.43 pagi dr umah.. so sila amik perhatian yer saya update bukan waktu kejer..

7 comments:

nino said...

alhamdulillah ed. u dah buat keputusan yang tepat. teruskan berblog...

PuteriSatu said...

lama akak tak jengok ke sini...memacam citer dah ye....

Alhamdulillah...anak-anak ed dah sihat semuanya....syukur...akak baca entry pasal ed jaga bebudak tu sakit...alahai..akak ni ntah mampu ke tak jaga sampai cenggitu...tapi yerla..dah anak-anak kan...rasa tak mampu pun jadi mampu ye tak...anak2 ni satu kekuatan untuk kita kan....

tapi apapun bebudak tu makin comel lepas sakit nih kan ed...geram akak tengok....

Anonymous said...

Pelik ek manusia nih macam2 jelesnyer..tak boleh tengok org senang....ingatkan ko keje company mnc takdaklah bende2 remeh2 jeles menjeles nih...rupanya mana2 pegi sama jer....come on ed..teruskan berblog...akak ni kira tergolong dalam silent reader la nih....heheheh...lama tak bergosip...gosip dgn deli jerlah...

-k.aya-

Kopi Suam said...

ho ho ho sampai begitu sekali ed..sabar aje la....

sekurang2nya ada blog ni menghilangkan stress di kepala

PerantauSepi1306 said...

yeah.. selagi tempat ni dpt meringankan stress ko, ko wat ler apa2 yang patut.. go ed go :D

syamariz said...

hi ed, akak ni senior si perantausepi tu hehe(so ur senior la jgak kan), selalu jugak follow ur blog as silent reader, u made a wise decision to continue on..take care & oh yeahh..can i link u to my blog???

i can be found at http://syamariz.blogspot.com

Maksu Ina said...

MMMmmm banyak betol langau tempat akak? MMMMmmm tido tertido dulu masalah lama lah, pak Lah lagi kuat tido dlm meeting. Hehehe, ruginye takde appreaciation dr segi karier dlm blog akak neh, ina suka la baca. U mmg a true blogger, mother, worker and a person yang ADA life yang ingin di kongsi bersama. Kalau yang silent reader membaca tu duk condem2, EH BANYAK PULAK MASA DIA NAK BACA YE? I guess waktu pejabat ker? hehehe.. Biasalah, biler senang semua orang mcm bukak mata & mulut ternganga2, biler susah.. bukan diorang yang tahu iyer dak? hmmm takda masalah performance, so orang pon jaki(dengki) lah.. so leks, bravo utk akak yg anggap ni just masalah2 tempias jer hik hik hik...

Google