I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Sunday, September 13, 2009

Thule sudah dipasang..

demi keselesaan anak2.. kami decide utk pasang thule ni.. senang nak letak barang2 bila balik kg nanti ewah..

Kami beli kat the Curve, harga thule ni, satu set utk size 100 cam kami ni.. selalunya harga dia rm2880, tapi la ni ada raya promotion kami dapat dengan harga rm2080, jimat rm800.. tu yg tak nak lepas peluang tu.. fuh sekelip mata wang rm2080 tu bertukar tangan.. adeh.. tak per la janji anak2 selesa dlm perjalanan nanti

sebelum ni saya cam tertanya2 jugak camana nak pronounce benda alah 'thule' ni, rupa2nya org mesia sebut 'thu-li', org sweden sebut 'thu-ler'.. hubby siap wat lawak 'tu ler awak' ekekeke

ni gambo2 camana nak pasang.. senang jerk rupa2nya nak pasanng & bukak.. ni kalau hari2 saya nak pi kejer bawak livina ni saya boleh bukak 'thule' ni, biler nak travel & biler ada brg banyak baru la pasang.. yg saiz saya beli ni boleh tampung berat sampai 50kg.. besar jugak rupanya sebab boleh muat satu beg luggage yg saya bawak gi US tu.. nampak cam kecit rupa2nya besar jugak..pas tu boleh sumbat beg2 kecit lagiks.. so kat bonet belakang livina yg secoet tu cuma letak bakul susu & beg pampers.. yesza.. i loike..

mula2 pasang ini dulu..

kur ngan tali tape kasik sama jarak..

Hubby tgk cara2 camana nak kunci dia..

kemudian.. baru lah kuar kan ini dr kotaknya...

pasang dulu lock & tali pengikat barg2/beg..

kemudian kasik angkat dan letak....masa ni dah start rebas.. dah nak hujan..sib baik sempat selesai semuanya..sebelum....selepas locked ... nampak tak dia grip tu..
Thule pacific 100.. memula nak amik pacific 200, tapi mahal sgt dong.. lari budget raya.. huhu

balik dr the curve..hujan lebat.. kejap2 saya intai side mirror tgk thule kat atas.. hubby tanya naper? ehehe sajer.. takut thule tu kena terbang angin ker hapa keh keh.. apa daa...

1 comment:

gee ryder said...

byk brg leh bwk blk kg ni hehe..

ble travel selalu ni kak

Google