I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Wednesday, September 16, 2009

Gambar2 kenangan

semua gambar2 ni saya snap ngan kamera..malas nak scan.. tu pasal agak blurr..

saya sewaktu berusia seminggu... tgk tu titun atas tilam baldu...tempat akad nikah papa saya ekeke

kek harijadi yg keberapa ek? Semua baju2 kurung saya dijahit oleh arwah nenek saya..jahit tangan tau! sembat.. sampai la saya matrik uum, nenek saya still jahit tangan..biler saya masuk uum, mata nenek saya dah tak nampak sgt so tak der la dia jahit lagi dah.. semua dia tempah kat org.

Ini kuda jongkang jongket yg atuk saya buat :-)

aww sexy..kamulah makhluk tuhan yg tercipta paling sexy..ouww..ouww ouww..opps terlebih sudah ekekek

bersama arwah atuk kesayangan..kat balai polis kg gajah

saya dlm dukungan arwah atuk.. adik saya dlm dukungan arwah nenek tercinta

saya bersama arwah nenek.. saya yg pakai baju hijau tu.. belah kiri

dayangku intan...

posing tak kalah occay..hak hak

Ada cam muka haris tak? sebelah kanan saya yg pakai gaun pink tu mak cik sepupu saya..kak pah.. dia ni la ni Doktor.. la ni kat spital serdang..sebelah kak Pah tu yg tengah menyengih tu adik kak Pah, mak cik sepupu yg paling rapat ngan saya.. Kak Mie.. lecturer bahasa inggeris kat UIA satu ketika dulu, tapi la ni dah ikut hubby dia kat manila la ni, husband dia PTD. Sebelah kak mie yg gelap nampak sikit tu, adik saya..sebelah adik saya tu adik bongsu kak Pah & Kak Mie.. halim.. dia ni pak cik sepupu saya tapi sebaya ngan saya ekekee.. dia ni engineer kapal terbang ker helikopter ek entah lah.. yg nampak tangan sikit tu adalah mak kak mie, kak pah & halim, nenek sedara saya..adik arwah nenek saya yg paling bongsu..

majlis hari jadi saya yg ke 6 taun.. nampak tak pondok kat belakang tu? tu la pondok main masak2 yg atuk saya bina :-)

Nenek saya anak kedua.. so saya ni membesar sekali ngan pak cik2 & mak cik2 sepupu saya :-)

7 comments:

Ina said...

Dear Intan,

Best nengok gambar lama2 kan...hehehe. gambar ngan halim, pah and mie tu kat rumah mok su, yek?

DYLA said...

kak, mcm muka anak-anak akak la..

marinahunny said...

selamat hari raya buat kak edrina,suami, najihah, haris, danisha dan qaireen..x lupa jg buat aishah maid akak, sbb sy tgk family akak ni baik sgt...bila agaknya nk g rmh akak ye..apapun selamat hari raya dan semoga selamat balik kg..

edrina said...

Mak Long - tu umah arwah mak ndak & pak ndak kat bukit abal, pasir putih... dulu2 lepas arwah pak ndak pencen kitaorg duduk situ la..lepas pak andak meninggal, umah tu jual & intan & mak andak balik dok pasir mas :-)

edrina said...

dyla - macam muka akak ek? hehe ye la dah mak dia kan ekeke

marina - selamat hari raya jugak kat awak tau! Kalau turun KL jemput lah kerumah :-)

isya said...

banyak gambar akak masa kecik, isya punya dah takde, kena banjir kat umah dulu.. sob sob

SharHanah said...

mcm tengok gambar2 anak kak ed pulaks :)
best arrr gambar lama ade lagih... huhuhu... pics sy, dh ilang ntah kemana...

Google