I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Friday, January 16, 2009

Alhamdulillah

Akhirnya hari ni sabtu 17 jan doc kater leh discharge. Semlm reading dia masih tinggi 12.3 so doc still suh continue dok bwh lampu. Pagi neh reading dia turun lagiks jadik 10.1.. Since qaireen pun aktif and kulit dia dah tak kuning so doc kater leh balik yeszaaaa... Syukur alhamdulillah. Neh saya tgh tunggu dorang prepare bil etc tapi sib baik guna GL company hubby hihi. Tak sabar neh nak kumpul satu famili.. Rindu sgt dah kat anak2 yg lain. Saya pun sejak bersalin lum sempat lagiks nak berurut, bertungku and berbengkung. Kat spital ni saya cuma pakai girdle sajork.. Sib baik perut saya tak besar and cepat leper. Lepas neh tinggal nak merampingkan kembali hiks.. Lalalala.

Semlm saya ada post natal check-up, alhamdulillah rahim saya dah kecut and tak der darah beku etc.. Maser scan tu doc kata clear sajork. Dan saya tak der kena jahit bersalin kali neh coz tak der gunting atau potong. Sgt senang proses bersalin saya kali ni tau u olls. Alhamdulillah Allah permudahkan segalanya. Semlm timbang berat saya dah turun jadik 56kg. Last berat sebelum bersalin ari tu 63kg. So la ni nak berusaha turun hingga 52kg.. Caiyuk2.

Saya ader intai2 jenguk blog u olls thru berry saya neh tapi tak sempat nak tinggal komen. Insyaallah saya balik umah neh leh la saya jadik blogger tegar semula yer. Nak qada' bg komen etc ehehe

Daa...

Updated via blackberry

7 comments:

DYLA said...

ala kak, ringan nyer akak ni.....

alhamdulilah baby qaireen semakin ok

DariRumahKecilKu said...

Alhamdulilah..dah leh balik...
cepat sikit masuk gambo baby tak sabo nak tengok..heheheh

Tieha Zuan said...

tahniah akak, dapat baby baru.. sedap nama.. apa maksudnye akak

ikan said...

Ed

congrats...

new member of the family..
new bundle of joy...
new rezeki...

take care mummy...have a good rest...
lepas ni doakan Iman dapat adik plak ok..ehehehhehe

tukang campak said...

Alhamdulillah...

Sumer sihat2 adanya. Ko ni spesis slim la..jeles ahkak hehehe.

Jgn lupa post gambar baby qaireen.

Take care 2 both of you...

PerantauSepi1306 said...

alhamdulillah ed... dah sihat ye baby qaireen dari jaundice... :D jgan lupa hapdets gambo baby ya.

btw, kalo rajin mail me your home address kat amiranatasya@yahoo.com yek.. TQVM

atehlaila said...

Hi..sibuk nampak..mana gambar Qaireen ni? BTW..jgn lupakan package mayfair yg ko beli ari tu yer..last nya bila yek? Sempat lagi kott....

Google