I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Sunday, January 04, 2009

Hari pertama di KAFA

Pagi tadi saya hantar najihah ke sekolah KAFA. Since saya amik kelas iqra' sekali, so najihah masuk awal..kul 7.30pagi.. actually kul 7.05pagi van sekolah dah sampai nak jemput tapi saya cakap start esok lah, hari ni saya hantar dia dulu.

Lepas hantar, saya tunggu sat..sajer nak tgk ustazah dia mengajar & nak tgk gelagat najihah.. sebab saya tgk parents lain tunggu, so saya pun tunggu lah kejap.. maser kena ke depan dan perkenalkan diri.. najihah dengan confident dan suara lantang "Nama saya Nur Syafiqah Najihah".. sampai ustazah dia puji..Bagus!.. Najihah sorang jerk yg berani & lantang..may be sebab dia dah biasa maser kat smartreader dulu.. suka saya tgk.. pas tu saya bagi isyarat kat dia, cakap mama balik dulu kay! Dia senyum jerk sambil angguk2..

Kejap lagiks kul 11 saya nak gi amik najihah semula.. tapi bukan balik ngan saya.. saya nak suh dia naik bas sekolah tu, biar dia cam ustaz yg bawak bas & bas yg dia nak naik nanti. Saya follow dr belakang jer lah. Petang neh najihah gi sekolah kebangsaan pulak.

5 comments:

PerantauSepi1306 said...

Hmm... anak ke sekolah, parents yang busy kan :D Selamat bersekolah Najihah..

rynn2506 said...
This comment has been removed by the author.
rynn2506 said...

wah....mama mithali ni..anta anak g skolah...ermm..kite lmbt lg nak anta anak g skolah..huhu

atehlaila said...

Skang dah modern dah..anak2 semakin berani.Dulu2..ramai le mak bapak yg kena duduk dlm kelas..jgn kata first day,sebulan pun ada..lucky mak2 dulu ramai yg tak kerja...

syamariz said...

Waaa congrats to najihah, besar dah kakak nie, masuk sekolah! Congrats juga kat mak dia cos berjaya dlm projek casa impian fasa2 dia hehe...santekkknya meja makan blck&white tu..

Google