I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Friday, January 02, 2009

010109 - Orientasi Najihah


Semalam hari orientasi bagi murid2 darjah satu kat sek puncak alam neh.. since hubby tak dapat cuti & johor kejer lak tu 1 hb, so saya gi ngan ayah mentua saya. Najihah ok jerk, excited dr malam lagiks nak masuk sekolah baru katernya..

Dia pun cool & rileks jerk.. biler dah habis, dlm keter on d way back tu..tak henti2 dia membebel & cakap "seronok lah sekolah baru jihah ni.." pas tu biler kat umah excited belek buku.. dia dah start baca semua buku2 teks yg sekolah dah bagi tu.. kejap2 bukak beg sekolah.. tgk2 semua buku.. saya cakap jihah baca la buku sains tu..mesti best.. dia pun tak sabar nak start sekolah minggu depan :-). Harap2 semangat dia berterusan lah macam kat smartreader kids dulu.Najihah sekolah sesi petang, tapi sebelah pagi, najihah ader kelas KAFA sekali ngan iqra'. Kelas iqra start kul 7.30 pagi sampai 11.30 pagi.. kelas petang lak start kul 1.10 tghari.. satu jerk yg saya risau.. dia ngantuk bila kelas petang.. mmg kena paksa masuk tido awal lah lepas neh.. sekolah KAFA tu registration kena bayar RM300+, bulan2 bayar RM60.. bas sekolah lak saya amik bas sekolah yg sama.. so pagi bas sekolah tu amik & hantar.. petang pun bas sekolah tu amik & hantar jugak.. RM55 sebulan utk sewa bulanan.5/1 neh first day start sekolah..saya amik cuti..sajer nak tgk jihah..walaupun saya tahu najihah akan ok & tak der masalah sebab masa smartreader dulu saya tak tgk langsung dia..first day tu terus dia gi & balik sendiri naik van terus.. saya cuma tunggu kat umah.. so saya tahu najihah neh independent & berani orgnya.. lagipun dia ni matured & senang bergaul.Utk permulaan neh najihah ditempatkan dlm kelas 1 Pakar.. ramai sgt bebudak darjah satu kat sekolah puncak alam neh.. semua sekali ada 520 org murid darjah satu..jumlah kelas pulak ader 13 fuh ramai kan..

4 comments:

DYLA said...

kak bagusnya najihah ni kak.. berani je dia.. tak nangis pun.. sgt berdikari la

costume jewelry said...

how can you write a so cool blog,i am watting your new post in the future!

五十K扑克游戏 said...

It seems the culture of different countries, decided everyone in the same things on different views, however, write a good article!

淮安掼蛋(淮安惯蛋) said...

It seems my language skills need to be strengthened, because I totally can not read your information, but I think this is a good BLOG

Google