I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Thursday, May 29, 2008

La Brassier

Ini makanan saya order...grill chicken apa ke bondo ntah..lupa lak nama penuh dia hiks... Semalam kan gaji masuk..so saya ngan opismate neh sajer la menggatal nak pi makan kat restoran baru bukak kat uptown 37...bangunan uptown 37 neh depan opis saya sajork...opis saya kat uptown 2.. La Brassier neh betul2 kat tingkat atas sekali (tingkat 3)..kat atas HSBC bank.

Royze & Abg Zamri...Abg Zamri neh baru join ganti opismate saya yg tgh coti bersalin...sangat best tau sebab dia pandai cakap cino..so cino2 sini berhati2 sikit nak cakap aper2 la neh..dan juga..Abg zamri neh sangat pandai masak tau...dulu dia bukak restoran tapi la neh tak lagiks... Abg zamri neh tgh tunggu kitaorg kasik duit modal jadiks business partner kan abg zamri kan? hiks... Tgk menu ada macam2 la..ada asian set..europian set..westerm set...pas tu ada promotion...3 lunch set dapat 1 free set...so dpt 4 la kan...lagiks la bersemangat nak pi makan kan...

Azeanna & Ros... hmm...lambat tul kan makanan sampai...dah lah tak sedap servis pun lembab padahal tak ramai org pun tau..
Ros & royze tgh melantak..amboi korang khusyuk masyuk makan eek..tau la korang lapar tunggu makanan lambat sampai ekekek...cet mengata org aku neh hiks..
Opps...gambar silau la u olls...kena pancaran direct matahari dr luar...neh sya & saya...sya neh pun baru seminggu join company saya...dorang2 semua nyer neh budak finance department...saya sorang jerk budak IT kat sini hiks...
Tgk tu muncung2 mulut si ina tu...entah apa la yg dia tgk ngomel tu kan hiks..ala nih dia tgh berlakon tau u olls sebab dia ala2 malu kucing nak pandang kamera hiks..cait...
Rupa2nya indah khabar dr rupe..hampes..tak sedap...tawar jerk semua makanan dia u olls...macam makanan org sakit kat spital tu...huh..kalau tau baik la kitaorg pi makan kat izzi kat bawah tu atau pi secret recipe kan...hmm...tak pe la..tak try tak tahukan..so bila dah tahu nih..nampaknya ni lah kali pertama & terakhir kitaorg makan sini hiks..

nih pulak ice cream saya la..included dlm set saya tu la..hmm..biasa jerk ice cream dia neh..
Sapa2 yg amik asian set dapat pencuci mulut 3 ketul buah tembikai yg cenonet neh eekekee...sungguh bengang abg zamri..punya la lama tunggu sekali dapat tembikai cenonet 3 ketul sajork...hiks...kalau dia letak campur2 ngan buah betik ker..honey dew ker sikit2 indah lah jugak kan...ini tak tembikai sajork hiks..neh saya beli kat uncle van kat bawah singgit lagiks banyak tau ekekeke..
ni pulak air saya...air hazelnut apa ntah..ok la air neh..tapi kejap jerk ais dia dah cair tau..hmm..ok la tapi sangat mahal yer air neh..RM9+ ..baik saya beli air kat starbuck kan hiks..
Saya rasa yg ok pun pumpkin soup dia sajork...

3 comments:

mama ranggie said...

la..nampak je macam sodap..

x sodap ke?

mcm ni black list la kodai tu!

edrina said...

tak sodap!! Tak yah pi la..

PerantauSepi1306 said...

ed, nampak cam kenal jer dak ros tu... dia cam anak buah aku masa matriks UUM dulu, main netballah...hmmmm btulkah?

Google