I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Tuesday, July 08, 2008

US Trip Part 4 : Jet lag

huhuhu saya masih jet lag lagiks.. malam tadi jerk cam ok sikit leh tido dr kul 10 sampai kul 5 pagi.. kul 5 pagi saya dah bangun nak solat subuh pasal sini subuh kul 4 lebih..kul 5 lebih dah cerah.. pas subuh saya ingat nak smbung tido sekali mata saya dok terkelip2 atas katil..huhuhuu...dah tak mo pejam dah mata neh.. bila saya try pejam2 jugak tetiba rasa sakit kepala.. uish tak leh jadiks neh terus bangun kuarkan nasi goreng sardin lebih makan malam tadi..masukkan dlm microwave... sapedek dulu..perut saya dah kruk krak kruk krak kelaparan.. letih gilos saya ok.. hmm bila nak ok neh...

siang hari kat opis semalam saya dok menguap jerk sampai berair2 mata hiks.. pas tu kul 4 lebih saya dah bantai tido kat meja hiks..sib baik time us tak banyak problem hiks.. waktu lunch collegue saya kat US bawak kitaorg gi makan kat restoran india 'House of Asia'... saya cuma amik nasik, kentang masak kari, pas tu kentang masak apa ntah ngan onion ring.. huhu jadiks vegetarian kejaps.. ye la ada ayam tandoori semua tapi sah2 tak leh makan kan..coz tah halal..cara sembelih semua kan.. pas tu tak der lak tu ikan..kalau tak dah lama saya belasah huhuhu...

Petang kul 5.30 terus cabut..kali neh saya suruh prakash bawak saya pegi walmart pulak..hiks..shopping lagiks.. heehehe nanti saya tunjuk yer apa saya beli... saya nak pi cariks stroller neh.. nak kena pi survey kat mana murah... utk zirap & dd... baju thomas tu leh la aku tolong belikan sorang selai tapi masalah semlam masa aku beli tinggal satu tu sajork.. ada thomas yg tak lip lap korang nak ker? yg lip lap character lain aku tgk ado la laei.. tapi aku tak tau size apa yg available lagiks... ada spiderman..aku rasa yg byk pun cars..la...so sila nyatakan size baju anak korang yerk..

Ok lah neh semua gambo2 scenery belakang hotel saya... aya amik dr tingkap bilik sajork.. so blur la sebab amik thru glass kan.. adoi tetiba gatal lak telinga neh..tak der la pulak tu cotton bud..huhuhuuuh..ceh melalut la pulak..cuaca kat sini sepatutnya summer tapi sejuk la pulak pasal hari2 mesti hujan.. pagi2 jer banyak kabus.. siang lebih lama dr malam.. maghrib masuk kul 8 lebih.. subuh la habis awal..kul 5 lebih...

9 comments:

va home loan said...

I like your blog.


va home loan

powerball lottery said...

Considering the fact that it could be more accurate in giving informations.

Ayu said...

Ed..
aku nak kirim le jugak hahaha tapi tak tau nak kirim apo hahahaha
cekelat bleh?
u take care ok..

Kopi Suam said...

yahoooo time kasih add...aku nak thomas lip lap lip lap...size 5..kalau tak de spiderman lip lap lip lap size 5 pun ok jugak :)

thank you muaahhh

cepat2 tabung gajah US kena start dario sekarang

Kopi Suam said...

alamak tak sabar nak tengok apa yang ko shopping kat walmart jgn lupa kau jenguk chos herseys yang aku cerita tu yummy yummy 7 dollar aje 1kg.

ed kau jangan lupa beli pinggan mangkuk kat outlet corelle memang murah giller... walmart pun ada kan tapi design lama...

syiokkknyer shopping

mama ranggie said...

cantik pemandangan kat situ...tenang je!

tukang campak said...

Edd, try ko check kat Zabihah.com cari tempat makan halal. Jgn lupa tgk kod2 dia, ada yg halal based on cert, on owner's confirmation and mcm2 lagiks. Harap2 ada la area ko tuh so next time klu diorg nk bwk mkn boleh la hint tempt yg ko bleh sapedek dgn konfiden.

PerantauSepi1306 said...

perhhhh besh nye kabus, kabus.. tapi mata takmo tido susah la jugak ek...

ed... aku giler dvd and toys.. leh tak nak kirim... aku email aaa.. boley aaaaa

ikan said...

nengkiu edd....spidey pon ok.... iman tombam tu size 4...now dia dah pakai size 3. tapi kalau susahkan u beg penuh ke...apa ker...dun susahkan diri ok....i'll understand.

syiok la gegambar u...kang gi shopping lagi amek gambo kedai plak...kasi kami juling!!!

Google