I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Sunday, February 28, 2010

Kenapa tiada update

Salam u ols..

Saya demam sampai lembik dr selasa sampai khamis..huhu.. hari jumaat baru ok sikit.

Hari selasa lebih kurang kul 2 petang..saya kena asthma kat opis.. opismate terus bawak saya pi klinik panel kat cyber sedut ventolin. Kul 4 hubby jemput amik balik awal sebab kesan ventolin tu saya mengigil2 & degup jantung laju jerk..

lepas tu saya terus demam setiap 4 jam sekali.. habis jerk kesan ubat, demam balik macam tu la selama 3 hari.. sendi rasa sakit menyucuk2.. doc cakap kalau hari ke4 still demam baru nak buat blood test sebab takut denggi.. lagipun kalau buat blood test awal sgt belum boleh detect denggi...

makan tok sah cakap mmg tak lalu langsung & tak larat nak makan.. tapi saya byk minum air kosong & 100 plus. makan pun roti sekeping dua jerk.. alhamdulillah may be banyak minum air, hari ke 4 saya dah tak demam.. lega sgt sebab sakit giler sendi2 & badan masa demam tu.

Pagi tadi saya check-up, minggu ni saya masuk 29 minggu. Baby kepala dah kat bawah..kedudukan uri ok, air ketuban ok, jantung baby ok, saiz baby ok, berat baby dlm 1.2kg.. berat saya 60kg, naik 1 kilo jerk dr last month may be sebab baru lepas demam teruk, hilang selera makan. So lepas ni check up saya adalah setiap 2 minggu sekali.

Ok lah nanti saya update lagiks yaa...

nota kaki:
noor - pasal hotel ari tu, hubby yg browse dlm tenet, mmg masa tu ada promotion. tu yg dapat harga tu.

4 comments:

nino said...

musim panas sekarang ni ed
kena minum bannnyyyaaaakkkk air
tiap2 ari akak bukak blog ed
tak update. dalam hati akak berkata-kata ed ni kalau tak update ada dua sebab 1st tak sihat atau bercoti. time budak sekolah takan bercoti pulak kan.

alhamdulillah ed dah sihat sekarang. dan alhamdulillah baby umar jugak sihat walafiat kat dalam tu.

saudah said...

kak ed, sorry to hear about ur sickness. Shian dengar, demam sampai lembik.

take care kak.

noor said...

alhamdulillah, dah recovered from asthma and fever. Jaga diri baik2... ada kaitan dgn the heat skrang ni ke?

Thanks for the info on bayview tu... rasa mmg nak book jugaklah, aimnyer nak pergi beach + pool for the kiddies.

SharHanah® said...

Alhamdulillah, kak ed dah ok.

Google