I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Saturday, January 09, 2010

Setahun sudah... 9 Jan 2010

Allah selamatkan kamu.. Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan nur qaireen khalisa
Allah selamatkan kamu! Amiin..

walaupun qaireen kena chicken pox.. tapi dia tatap cargas.. kalau u ols tgk betul2 nampak bijik2 merah kat muka dia.. shian qaireen.. Mlm tadi makan2 antara kami, pil & mak su ina.. mak mentua saya masak mihun.. pas tu makan kek chocolate indulgence fr secret recipe..mmm.. yummy..kegemaran anak2..

some of qaireen's milestone @12mos:

~ Dah boleh diri tegak kejap2.. (tapi jap tadi maid ckp dia dah melangkah selangkah).
~ Suka makan... pantang tgk makanan.. byk makan.. tgk la sakit&demam pun makan tetap makan.. tak berkurang pun...
~ Makin byk mulut.. pandai sebut..mama, babah, baby, nak, nenen
~ dah pandai berebut puting dgn danisha.. dah pandai gaduh2 jerit lawan danisha haha
~ Dah pandai join kakak2 & abg main
~ Menari henjut2 vontot.. kalau sambil duduk henjut2 badan.

nota kaki:
rasa berbaloi beli kerusi ni utk qaireen sebab dia suka..kerusi ni ada macm2 bunyi & lagu.. kalau duduk atau bangun dia akan kuarkan bunyi2/suara2/lagu2 ikut mode yg kita pilih lah.. qaireen siap enjut2 bontot biler dgr music :-)...memula saya & hubby confuse antara nak beli kerusi ni ker atau activity table.. last2 pilih kerusi ni lah sebab dia macam dah tak mo duduk dlm bumbo sebab dah besar kan :-). Tapi kerusi ni pun jadik kegemaran danisha jugak huhu

5 comments:

SharHanah® said...

baby qaireen dah setahun!!! sm0ga menjadi anak cergas dan pintar!happy belated birthday to qaireen :)

Kopi Suam said...

happy birthday Qaireen...semoga sentiasa dimurahkan rezeki...amin

marinahunny said...

happy birthday qaireen..moga mnjadi anak yg taat pd ibu bapa..

isya said...

bestnya hadiah qaireen,
akak beli brp?
dekat rm200 kn?
teringin nak beli utk iffah sbb dia suka duk kat bangku kecik tu.. huhu

edrina said...

Thank you auntie2 semua :-)

isya - harga dia rm169.90. Tapi sebab ari tu akak pakai voucher rm50 so selebihnya jer la bayar.

Google