I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Friday, January 08, 2010

Qaireen is 1 today!!

Ucapan utk Qaireen~

Selamat hari lahir anakku sayang nur qaireen khalisa! Mama & babah doakan yg terbaik utk qaireen...

nur qaireen khalisa - cahaya kebaikan sejati.

seiring dengan nama qaireen yg bermaksud kebaikan.. qaireen sejak dlm perut mama sampai kini mmg anak yg baik.. pengalaman mengandungkan qaireen amat mudah.. apatah lagiks proses bersalin.. sakit cuma setengah jam & 3 kali teran sajer qaireen dah kuar & mama tak der kena jahitan..

Dari hari pertama kelahiran hinggalah kini setahun umur qaireen.. qaireen sememang anak yg sgt baik & tak banyak ragam.. senang nak jaga.. semoga hidup qaireen sentiasa dipenuhi kebaikan dunia & akhirat..serta membawa seribu kebaikan kepada semua orang.. amiinn..

~mama

Hari ni bday qaireen tapi sian qaireen, badan, muka & kepala penuh dengan chicken pox..sian anak mama.. qaireen yg kuar paling banyak banding ngan haris & danisha.. dah lah dia garuk habis sesetengah tu pecah dan cam nak bernanah.. cepat lah kering bijik2 air tu.. mama doakan qaireen cepat sembuh.. tak per lah qaireen, mungkin ini bahagian qaireen.. kecik sajer baru ujian pertama ni.. dlm hidup banyak lagiks ujian2 yg bakal tiba.. setiap ujian yg dtg sekiranya ditempuhi dengan sabar & redha insyaallah akan menaikkan darjat kiter.. memberi pahala..insyaallah..

Cake qaireen dah tempah kat secret recipe jerk.. petang sat gi nak pi amik kat secret recipe jelutong. Hadiah qaireen pun semalam dah beli kat toys r us subang parade. Kebetulan ada kupon rm50 hinggit ari tu saya redeem dr point2 toys r us star member , so tambah lagiks sikit jer duit..

Memandangkan qaireen masih kena kuarantin, jadiks kami tak jemput sesapa.. ayah ngah & mak su pun kami tak jemput.. cuma atuk & wan jerk .. so ari ni makan2 kat umah menu cuma bihun & cake secret recipe lah ekekeke..

ni la hadiah utk qaireen.. fischer price song & story learning chair.

2 comments:

saudah said...

happy birthday qaireen.

Ina said...

Dear Intan,

Happy Birthday Qaireen! Sama bday ngan mak long ler...hehehe

Google