I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Sunday, August 29, 2010

Misi pencarian baju raya yg berbaloi2

kat kaunter imigresen bahagian pembantu rumah, putrajaya

Hari Jumaat lepas pagi2 lagiks dah kuar ngan hubby bawak najihah sorang jerk..

Tujuan utama nak gi renew permit maid saya.. sekali sesampai sana kan dia tak leh nak accept duit bayaran kami.. tetiba kat cermin kaunter tu tulis Tunai utk bawah rm250 sahaja, lebih kalu kena guna bank draft.. hmm..bulan2 poser sabo jer lah.. ada rasa sikit geram la dlm hati kan sebab kami pegi very early in the morning sekali nak kena buat bank draft semua tu kan.. dah nak kena pi cariks bank pulak.. geram jugak sebab dekat website dia sikit pun tak der mention macam tu..
ok tak per lah..so kami nak pi bank lah pulak..tapi sebelum tu gi kat kaunter customer service nak komplen nak suh diorg masukkan dlm website.. sekali staff pompuan yg jaga kaunter tu boleh wat muka cam hmm... sabor jer lah.. pulak tu sibuk baca paper & cakap tepon.. muka lak mmg tak sesuai dok kat kaunter perkhidmatan pelanggan.. muka niang rapik lagiks bagus kot.. hubby punya lah cakap elok2 tapi dia boleh wat muka.. hmm pagi2 lagiks dah penat poser ker..ish ish ish... hubby cakap tak per lah tunggu lah email dr dia... hmm macam ni ker nak menjana transformasi..
Lepas diskas2, kitaorg cakap renew thru myeg jer lah kot.. tambah dlm rm40 jerk..senang.. memula sajer la nak gi sana buat sendiri sebab process dia tak lama pun then boleh dapat time tu jugak.. kalau myeg nak kena tunggu dia pos kan..so amik beberapa hari la.. sekali sebab issue bank draft tu , tak dapek jugak renew... hmm bulan2 posa ni sabar jer lah.. Hmm tak kira lah kiter kejer apa..biarlah kiter ikhlas dan bekerja sungguh2.. betul tak u ols?

Balik dr putrajaya kitaorg memulakan pencarian baju raya.. yak yak yeay..suka..suka.. memula ingat nak pi Jakel yg besar bagak kat shah alam tu, sekali ubah pikiran..kiter gi SACC mall lah.. cam banyak butik baju kurung & melayu santek2 kat situs..

Alhamdulillah org tak berapa ramai.. sebab org yg kejer KL tak der kan..yg ada cuma org2 yg kejer kat selangor.. memula cariks baju najihah.. plan awal ingat taun ni nak pakai color merah hati.. sekali masa cariks baju najihah dapat color hijau..so secara otomatiknya semua kena cariks color hijau lah ekekeke... kami mmg selalu macam tu, tgk color baju sapa beli dulu..lepas tu ai followww lah hehe..

Saya sgt suka hati sebab dapat beli baju najihah, danisha & qaireen corak & color yg sama.. kebetulan ada semua size tu.. pulak tu ada 50% diskaun.. kain dia adalah cotton yg sgt2 lembut..sejuk & kain dia jatuh..(bukan cotton viscose tu tau.. tapi 100% cotton).. mmg best giler kain dia.. lembut & sejuk. After 50% diskaun, baju najihah rm50, danisha & qaireen masing2 rm45. Corak pulak very the klasik..sukaaa....

Pas tu beli baju Haris..color hijau.. baju haris mahal sikit sebab kain dia cantik pulak tu rekaan 'Omar Ali'..tetiba hubby terbekanan jugak..memula dia jual mahal.. tak nak beli baju raya..nak pakai baju taun2 lepas konon hik hik..sekali dia pun suka kain baju haris tu..terus dia amik satu jugak ekekeke... warna hijau tapi cam ada jalur2 color oren yg sgt halus menampakkan sgt klasik jugak corak dia..

Turn saya pulak.. terbekenan kat baju2 kat butik D'Rias.. cun gilak.. very the klasik jugak corak2 kain.. terasa zaman2 60an gitu ekekekeke... Amik try..sessuaii sgt..best best.. yg tak best harganya sajork huhuhu.. tapi hubby kata amik jerk lah..saya apa lagi terus angkat lah... harga rm365.. tak der diskaun langsung huhu... tapi kain cotton dia sangat lembut, licin, sejuk dan jatuh..biler pakai kat badan.. color hijau tapi ada jalur2 color pink..pas tu ada cam shining2 sket.. tetiba feeling natrah zaman dolu2 ekekeke.. design baju kurung pesak gantung (kurung pahang).
Masa on d way gi Butik D'Rias tu lalu kat Butik Camila.. hubby terbekanan kat samping hijau yg klasik jugak..sesuai ngan baju dia..lagipun tgh sale..mana nak dapat sampin harga rm99 kan.. ok la tu.. pas tu belasah satu butang melayu yg cantik sgt batu hijau dia.. harga rm80.

Dah settle baju kurung & melayu.. gi terjah Kidz Branded Outlet pulak...ingat tak budget baju raya rm500 yg masih berbaki tu.. saya tak guna2 lagiks.. misi utama nak carikan seluar jeans utk umar & beberapa t-shirt utk qaireen & najihah..mm suka2.. mission accomplished...

Lepas tu balik dengan hati yg gumbira... lalalalala... esoknya bawak maid pulak carik baju raya.. so baju raya taun ni semua sudah settled.. tak yah poning2 dah... leh dok ontok2 ekekekke

1 comment:

gee ryder said...

raya sakan akak tahun ni yer hehe

Google