I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Thursday, June 24, 2010

Toilettries


Saya ni suka spend masa lama tau kalau gi guardian ker, watson ker pharmacy ker sebab saya akan cium semua bau2 shower foam yg best2 sebelum decide beli yg mana satu ekekeke..

Sebelum bersalin ari tu saya terus terpikat ngan bau shower foam secret garden colour merah ni tau.. serius best gilak bau dia.. lepas mandi pun bau masih melekat lama kat badan tau.. kalau u ols tak caya cuba u ols gi cium kat kedai2... so start dr ari tu, saya cuma beli shower foam ni jerk sebab bau dia mmg best.. dia ada ekstrak beras, susu soya & lotus (teratai). ni saya copy paste dr website dia

ORIENT

The ancient Chinese women used to bathe with rice water because they knew its secret. Rice water’s magical properties kept their skin smooth and supple. We’ve taken those extracts with moisturizing soya milk and softening lotus to create a formula which helps enrich the beauty of your skin. Be captivated by its scent of lotus, rice extracts and soya milk. There’s a secret to everything.

Goodness of natural ingredients used

Lotus > softens
Rice extracts > smoothens
soya milk > moisturizes

saya pasti kalau u ols try, u ols pun akan terpikat ooo.. saya tau semua pompuan suka bau wangi2 neh.. ni mmg wangi yg menyegarkan..mmg best..tak caya? cuba lah.. eceh macam promoter pulak ekekeke

Syampu selalunya saya guna dove jerk, tapi sekarang saya gilir2 guna dove & secret garden ekekeke.. sebab wangiiii i loike..

Utk facial pulak saya neh mmg serasi dgn safi..serasi maksud saya biler tak der sebutir jerawat pun timbul walaupun waktu period... selalu saya guna safi yg biru tu.. tapi sekarang saya dah guna safi gold neh pulak utk org2 yg dah makin berumur macam saya eceh...ekekeke... utk kulit matang lorr... dlm gambar ni dua benda jerk tapi sebenarnya saya dah beli 4 benda, facial foam, facial scrub, serum & moisturizer.
shampoo anak2 pulak saya suka guna ini.. pureen yogurt strawberry shampoo.. mmg wangi sangat bau dia.. kalau saya tgh shampoo kepala anak2 bau tu boleh sampai kat tangga oo.. best sgt bau dia...

Ari tu Alida ada tanya saya ubat kutu apa saya guna.. so ida kak ed guna shampoo kutu licend neh.. ala awak pegi jerk kat farmasi cakap jerk nak ubat kutu nanti dia bagi la apa2 ubat kutu yg sesuai.. macam2 jenis ada. Yg ni kotak luar dia akak dah buang.. tapi botol dia macam ni laa..

tu dia bersemangat saya snap gambo ni semua ngan phone saya tau ekekeke.. bukan apa saya nak share ngan u ols sabun2 yg wangi neh.. ekekeke

diakhiri dengan gambo budak boolat neh ekeke..
yesza esok mau coti2 mesia... sekolah dah bukak kami baru nak pi coti2.. daaa...

3 comments:

Alida Ali said...

Tq kak ed...nampak cam dh takde tp kena beli gak la...takut nanti anak cucu cicit ada lak....

The Rambler said...

ok eh facial foam safi gold? leh la try.

marinahunny said...

sama la kita kak, saya suka condotioner secret garden..wangiiii gilerrr...

Google