I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Wednesday, October 21, 2009

Saya ada satu rahsia...!!

rahsia..rahsia.. nak tau tak? meh sini rapat2..hahahah gilo..
.
.
.
.
rahsia yg tak akan menjadi rahsia lagiks hahaha.. nak tau ker?
.
.
.
.
mm nak bagi tau sekarang ker.. tunggu dulu..mm..sekarang ker nanti? huhu..
.
.
.
.
hahaha.. u ols nak tau ker? hehehe ok la..ok la saya bagitau yak..
dengan ini dimaklumkan setelah perkenan duli2 diberitakan bahawasanya...
.
.
.
jeng jeng jeng..

hahahahaa sori lah u ols sajer kasik gempak sikit..
.
.
saya peknen lagiks!!
.
.
hehe..sila ucap tahniah yak! hahahha gilo...

sebenarnya dah lama saya tau..tapi saya tak pi check kat spital lagiks.. insyaallah hujung minggu ni kot nak pi ngan hubby..

bulan poser ari tu saya puasa penuh..yesza.. so mengikut perkiraan tarikh last period saya, usia kandungan saya ni ada la dlm 11 minggu u olls.. so due date nanti adalah bulan 5..dekat2 ngan bday danisha (10/5) & haris (16/5)..

dan lagiks.. kalau ikut kalendar cina.... baby ni boy..hahahaha i loike..tapi sila jgn percaya perkara karut marut tu yak u ols.. apa2 pun semua di tangan tuhan..

Hubby cakap..intan doa lah banyak2, moga2 anak ni lelaki.. ok2..kiter sama2 doa ek..

Pagi tadi dalam keter

Hubby : Intan, doc mahathir tu pun ramai anak dia ek..
Saya : ha..ah yer la awak.. ramai ek anak dia? 5 ker 6 ek?
Hubby : mm entahlah 6 kot..

hahahaha mahathir tu idola hubby.. so kira ok la kan kami pun anak nak masuk 5 neh..nak ikut jejak doc mahathir la ni hahaha... sengal.. tapi hubby mmg kuat membaca macam doc mahathir.. agak2 leh jadiks pm tak nanti ahaks.. hahaha..

saya happy sekarang... saya sayang suami saya.. sebab apa saya sayang dia? sebab dia suami saya la hahaha.. saya sayang dia sebab sayang dia pada saya tak pernah padam.. tetap utuh & bertambah2..ngeee

Hubby : Intan, org sayang awak..tak kira berapa ramai anak awak ada..org tetap sayang awak..

La ni saya dah shift pagi, saya suka sebab hari2 gi kejer sama2 ngan hubby.. hari2 hubby jemput.. hari2 borak2 macam2 dengan hubby dlm keter.. discuss macam2...sangat berkualiti gitu...paling saya suka tiap2 pagi biler saya sampai depan opis, cium2 tgn, sebelum kuar dr keter, hubby akan ucap "Intan, org sayang awak!".. oh it really make my day la... suka2.. lalalalala

Kali ni hubby ada satu permintaan... intan kalau baby ni boy.. org nak letak nama umar.. umar bin abdul aziz.. hubby kata pada zaman pemerintahan umar bin abdul aziz tak ada org yg miskin..zakat dibahagi sama rata..

saya: okes.. tapi kiter tambah sikit la awak ek.. muhammad umar afham ker hahaha.. nak jugak..

muhammad umar afham = insan yg terpuji, sejahtera & penyayang..

umar - prospering, thriving, long lived, Flourishing

afham - One who is loving.

17 comments:

aLiYaHaRiZ said...

alhamdulillahh...rahsia besar rupenye..

Wany pun ingat nak tambah anak tapi skrg ni rasa mcm dah malas lah..sebab nanti nk kena mule balik jaga baby. Insyallah..wany akan menyusul Ed!!

Tahniah!!

Mala said...

Congrats Ed..ari tu ada gak terbaca komen Karmela kat FB psl mom to-be again ni..jaga kesihatan jgn keje kuat2 sgt..heh..he

saudah said...

congrats kak ed..

doakan turn odah lepas ni pulak

linda said...

congrats kak...

wah, sy kenal blog akak ni masa b4 akak deliver yang paling kecik tu, skang ni dah nak kuar yg lain pulak... thee...

taper2, rezeki tu, saya doakan yang baik2 untuk akak selamat adanya...

LMj said...

tahniah buat ed & ajis... semoga keluarga semakin sebar dan berbahagia...

isya said...

ye ke kak?
tahniah kak..

DariRumahKecilKu said...

Tahniah ed....
lepas ni tolong doa utk umi yer....tingin anak pompuan plak..tp belum ada rejeki lag...
hehehe...

Ina said...

Congrats Intan,

Take care...

rohaya said...

Alhamdulillah, Tahniah ed!
rumah akan sentiasa meriah dengan anak-anak yang ramai nanti.

deli said...

Ed, congrats. Moga rezeki kau makin bertambah dengan kehadiran orang baru.

Amir Syafiqah said...

Ed,

Tahniah, Semoga semuanya selamat...

noor said...

tahniah, edrina, masya-Allah, tak de morning sickness ke? And how do you face it?

atehlaila said...

keh..keh..rahsia ini akan tersebar si ofis..

Formal nyer ed & asben..kalau K La..nak turun,kiss dulu kat mana2 yg patut..kiri kanan,depan..he..he..then K la kata I luv u..dia balas Luv U too...perkataan 'org' tu,mcm baru kenal jer kan..malu2 lagiks...he..he..romantik giles..

viruspadu said...

ya Allah kakkkkk

terkejut saya tau

TAHNIAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

murah rezeki akak

gee ryder said...

alamak kak, saya ingat saya dulu hehe...
tapi tu la rezeki masing² kan...congrats! n take care :)
saya doakan boy jugak heee

DYLA said...

kak! lama tak buka blog tau2 ada berita gembira....

tahniah kak!

murah rezki akak.

SharHanah said...

Alhamdulillah, wow besh!!! Moga murah rezeki kak Ed... huhuhu...sy org paling last dapat tau...apa2pun take care!

Google