I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Friday, April 27, 2012

Hadiah

Berganda2 pahala kiter biler kita bahagiakan hati org2 mukmin apatah lagi kalau hati ibu kiter sendiri. Ramai antara kiter tak sedar bahawa sedekah itu byk dlm pelbagai bentuk & cara. Kata ustaz, memasukkan rasa bahagia & gembira ke dlm hati org2 yg beriman juga adalah suatu sedekah. Sebab itu lah "senyum itu sedekah" sebab biler kiter senyum, kita memasukkan rasa gembira kedalam org yg kiter beri senyum itu :). Jadi senyum2 lah selalu. Senang shj nak dapat pahala bukan? Islam itu mudah. 

Sempena bonus, kami tak lupa pada org2 tersayang, org paling penting dlm hidup kami. 

Hadiah utk Mil tersayang from Hubby Sempena Hari Ibu. Coach, opismate saya tolong belikan kat US dpt murah..rm450 sahaja :). Mil saya happy sgt siap bawak bergaya pegi China itu hari :)


Hadiah dr saya utk Mama tersayang.. Intan sayang mama.. muaahhs.. Guess, saya beli kat Sogo. Ada sale 50%.. from rm424 dapatlah rm200+. Mama saya punyalah happy siap sebak biler saya bagitahu saya belikan dia beg ni. Excited sgt dia.. Saya rasa bahagia biler ibu saya happy. Terus saya rasa pelbagai urusan saya dipermudahkan Allah. Hati saya juga jadi tenang. Terima kasih mama kerana melahirkan Intan ke dunia ini. 
Hadiah utk saya :)
Hadiah utk en.suami
F1 Special Edition
 
Hari tu kami dah setelkan akikah utk 2 org anak. Alhamdulillah.. kami tak amik pun daging just sedekah pada org2 susah/anak yatim. Zakat pun dah setel. Balance bonus masuk tabung haji..yippie..

1 comment:

gee ryder said...

wah beruntung mak akak :)

Google