I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Sunday, March 28, 2010

Kepandaian baru qaireen

argh.. tensi2 tak leh nak upload gambo...quota sudah exceed limit maa... semua website image hosting kena block pulak tu kat opis neh.. hampagas tul..hmm.. so update tanpa gambo jer lah yak u ols..

ni nak citer pasal skil2 terkini qaireen @ 14mos/ 1 taun 2 bulan... giler kagum saya wei u ols hak hak.. esp tgk skil nak bercakap dia tu.. geram nengok..

~ Kalau bukak baju dia, tinggal diaper jer, dia tau la tu nak mandi, tak sabar2 nak terkam masuk bilik air.. kalau kiter tanya "baby nak apa?" nanti dia jawak "nak andi"..ooh so clever..clap clap hahaha.. poyo sungguh mak kau ni qaireen oi keh keh..

~ Kalau pakaikan dia clip cantik2 atas kepala.. pas tu saya cakap.. "wah..cantiknya qaireen".. pas tu dia balas "ntik..ntik?" sambil tangan tunjuk kat clip rambut tu..hahaha.. giler comei & buat saya kagum jugok..keh keh..

~ kalau dia dah tenyeh2 mata tanda ngantuk & merengek2 tu, kita tanya.."qaireen nak susu?"..pas tu dia jawab.."nak nenen"... pandai anak mama..

~ Kalau nampak babah makan apa2.. dia suka terjah pi mintak babah dia punya waupun org lain dok makan jugak.. dia tak berminat nak pi kacau.. dia cuma nak yg babah dia punya hahaha... kejap2.."nak agi..".. "nak agi" hahaha babah sekarang kalau makan mmg tak senang la hak hak..

~ Satu hari masa saya tgh buat susu malam2 (saya angkut bakul naik atas, malas nak turun bawah), dia terpegang flask air panas tu, pas tu cam panas sikit kan, so dia cam terus tarik tangan dia sambil wat muka terkejut, mulut muncung.. so saya cakap "haa..panas kan?".. pas tu dia jawab.. "anash"..argh..kagum2 hahaha poyo okes mak kau ni...

apa lagiks ek.. lupa la pulak.. nanti kalau saya ingat lagiks..saya sambung lagiks..

3 comments:

gee ryder said...

sonok ye kak dgr qaireen dh nk beckp wpun anak dh ramai hehe..

aqeel pun ckp nk nenen

isya said...

pandainye! dah nak pandai ckp dah, iffah still bahasa pingu la.. sikit2 je paham bahasa dia..hahhaa

edrina said...

Gee - mmg seronok, walaupun anak dah nak masuk 5 tapi excitement tu tetap sama :-). Tiap anak2 berbeza2 perkembangan dorang

isya - jgn risau, dorang ni tak sama perkembangan masing2.. haris dulu lagiks la, 4 taun baru mula bercakap :-)

Google