I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Saturday, December 01, 2012

Staff Entitlement Dec 2012

Gigih saya kumpul PV point yg company bagi sebab nak redeem Noxxa Pressure Cooker hehe.. setiap bulan saya make sure saya redeem brg2 Amw@y x lebih 40 point sebab nak kumpul akhir taun, bulan dec punya guna semua point utk redeem periuk noxxa tu hihi.. Awal2 taun dah buat calculation..

Periuk ni kalau nak beli mmg tak la kot sebab mahal haha..tak silap saya rm600 kot.. x sure sbb saya bukan dealer Amw@y, saya pekerja sahaja.. dan Amw@y sgtlah menjaga dealer2nya.. kami sbg staff juga tak boleh bali brg2 Amw@y sebab kami bukan dealer.. kami x dak IBO number tu so kalau pegi kaunter pun x leh beli.. hehe.. jadi sbg staff kami diberi PV point secara percuma utk kami tukar dgn brg2 yg kami nak. Sebab tu kalau dulu ramai saudara & kawan2 yg mintak belikan brg2 Amw@y saya terpaksa tolak sebab mmg kami sbg staff x boleh beli.. Kami hanya boleh beli kat US, kat HQ Amw@y di Ada, Michigan tu sebab situ ada employee store yg kami boleh beli dgn harga yg sgt la murahnya..hehe

Bagi saya, selagi saya bekerja di sini, saya nak redeem sesuatu yg boleh jadi kenangan.. brg2 yg saya dapat dgn free sewaktu bekerja di sini.. Tahun lepas saya redeem kuali iCook.
7 layer Stainless Steel Wok  - Source : Website amway.
Mmg berbaloi lah.. akhirnya taun ni saya berjaya redeem noxxa pressure cooker ni.. yahoo..
Noxxa Pressure Cooker
Source : http://masakanmalaysia.wordpress.com/category/noxxa-pressure-cooker/

Tak start guna lagi.. nak kena tgk dvd yg dia bagi tu utk tau cara2 guna dia ahaks.. 

Hari gembira utk staff2 Amw@y biler brg2 yg di order sampai lah.. ekeke
Arina bersama barang2 nya hihi

Anuar punya
Philips Induction Cooker - Free periuk
Oh tahun depan saya nak redeem Induction Cooker ni lah.. hehe.. macam best jer.. yg ni PV point dia tak lah sebanyak noxxa pressure cooker tu.. Noxxa tu PV point 434, Induction cooker ni cuma 300+ jer..

Oh Vitamin Double X tu kiter org x yah tolak atau guna PV point.. yg tu setiap staff mmg dapat free 2 kotak. 

Sounds too good to be true kan? Tapi saya rasa ni lah antara keseronokan nyer kejer kat sini :).

2 comments:

SharHanah® said...

Salam Kak Ed, wah, sgt besttt k!!

Cik Sar said...

Best la kak ed kije kat amway ni.. .mmg depa jaga staff .. bertuah kak ed.

Google