I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Wednesday, December 12, 2012

Baju2 muslimah compliant

Sebelum ni baju2 saya semuanya tidak muslimah compliant. Ketat, sendat, melekat, pendek, jarang huhu.. Jadi biler saya nak ubah penampilan berpakaian kpd yg lebih diredhai, saya tiba2 jadi kekurangan baju.. Nak pakai baju kurung pun.. byk yg ikut bentuk badan.. huhu sgt tertekan.. maka saya nekad utk spend sikit tiap2 bulan beli sepasang dua baju muslimah compliant.

Siapa yg ada add saya kat FB atau follow saya kat instagram atau twitter tentu perasan sejak dua menjak ni saya asyik amik gambar show off baju baru kan.. mcm wah minah ni tak der kejer lain..asyik beli baju ker tiap2 bulan..huhu.. sebenarnya saya risau jugak org akan rasa mcm tu.. jadi hari ni saya buat status seperti berikut dlm FB saya:

Maafkan saya kalau ada yg tak senang saya asyik show off baju baru huhu..sebenarnya saya eksaited..saya nak share ngan u olz baju2 yg lebih sopan/decent sebab sebelum ni semua baju2 saya tidak muslimah compliant.. jadi saya bertekad beli sepasang dua tiap bulan utk ubah cara penampilan kpd yg lebih diredhai.. semoga boleh jadi idea/inspirasi pd korang semua juger.. baju2 ni tak mahal pun.. tapi kiter kena pandai mix & match jer.. have a good day! :)

Tapi rupa2nya ramai yg suker & tak kisah hihi.. tapi betul niat saya macam tu lah..sebab saya rasa saya pun suker biler tgk org gayakan baju2 yg sopan mcm ni.. 


So kat sini saya share sikit yer baju2 yg saya rasa saya suker & nampak sopan di mata saya :)

Saya pakai baju ini hari ni. Skirt & baju asing2 tapi beli kat website yg sama.. ranaaswad.com
baju & skirt dr pop look.. murah jer.. baju tu tak silap rm50 ker rm60 + entah..skirt tu pun sama RM60+
Ini pun sama skirt & baju dr poplook
Cuma baju purple kat bawah ni saya frust sikit..sebab dlm gambar nampak labuh..sekali biler dah sampai singkat sikit.. elok2 jer tutup bontot.
Dan yg bawah ni adalah entry saya cuba nasib masuk contest poplook.. kalau ada rezeki boleh menang kupon membelibelah di poplook rm300..banyak tu hehe.. tapi tak der rezeki & dah ada pemenang pun.. pemenangnya harus la very vogue de vass gitu dlm menggayakan fesyen hihi..
I choose to dress up with gorgeous blouses & skirts from poplook - trendy, stylish yet covering my aurah. Thank you @thepoplook #thepoplooklove
Peace u ols :)

5 comments:

Citra Della said...

dyla bekenan baju gambar 1st tu... cantik!

badan akak cantik, pakai apa pun lawa.

pandai akak belit shawl tutup dada.

Cik Sar said...

Sy pun suka beli kat poplook tu..baju2 harga sgt la berpatutan.. sharing je kak gambar akak tu.sy suka je tgk..leh jd sumber inspirasi..

edrina said...

Dyla - shawl tu panjang tu yg boleh tutup dada

Cik Sar - ha ah kan? pop look tu ok la harga dia.. kiter kena pandai pilih ada jer baju yg sesuai utk org yg nak yg longgar & labuh.

Cho Zila said...

tuler teringin gak nak cari yang muslimah sejatini.. tapi selalu tak menepati kehendak gak.. maalumler badan akakni berisi payah nak cari yang berkenan di hati...

Jules Idris said...

gorgeous!!!!

Google