I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Tuesday, November 17, 2009

Hari kecemerlangan Akademik Sek Keb Puncak Alam 2

Hari ni saya coti.. sebab saya nak gi tgk najihah amik sijil terbaik bahasa Inggeris..

Baru saya tahu yg SKPA 2 ni adalah sek yg dapat keputusan terbaik UPSR dlm selangor dah 3 tahun berturut2 dan termasuk dalam pencalonan high performance school semalaysia walaupun usia dia baru 6 tahun..

tahun 2006, jumlah pelajar dapat 5A - 21 org
tahun 2007, jumlah pelajar dapat 5A - 33 org
tahun 2008, jumlah pelajar dapat 5A - 54 org
tahun 2009? Result kuar esok...

dlm kurikulum & sukan jugak SKPA 2, dah capai macam2 samada peringkat negeri selangor ataupun kebangsaan..

masa anugerah kecemerlangan tadi, persembahan2 pun macam2.. seronok jugak lah.. nanti saya upload okes..

persembahan pertama, persembahan kompang salawat... kumpulan kompang SKPA 2 menang Johan peringkat negeri selangor dan seterusnya kebangsaan.. (tempat kedua Johor, ke 3 perak).

persembahan kedua lak, persembahan tarian - dorang ni pun menang tempat pertama peringkat negeri selangor, pertandingan apa ntah kelolaan tourism malaysia.. antara pencapaian dorang pernah buat pertunjukan sewaktu final juara lagu tahun 2008, final gang starz, tom2 bak, kat ntv9 live apa ntah.. dan macam2 lagiks.. terbaru dorang akan buat persembahan kat istana depan sultan selangor bulan depan sempena bday sultan selangor.

persembahan ke-3 lak alunan violin dr sorang budak darjah 5. Suka tgk budak ni..penuh konfiden..lawa lak tu :-)

persembahan terakhir adalah Kalam Jama'i (cam choral speaking la tapi versi bahasa arab).. dari murid2 perempuan tahun 3.. comel sgt :-)

semua persembahan ni saya amik video.. nanti berkesempatan saya upload kat sini yak!

1 comment:

nestumrasberi said...

tahniah jihah!

Google