I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Friday, August 16, 2013

Babah Outstation di Hari Raya ke 8


Salam Lebaran utk semua.. :) Gambar & citer raya tunggu dulu yer.. next entry insyaallah hihi sebab gambar dr kamera belum transfer.

Semalam kami hantar hubby ker KLIA.. kena pi Chennai sat atas urusan kerja.. 4 hari sajer..Isnin depan dah balik..yahoo.. So semalam saya amik half day sebelah petang..oh ya saya dah start kejer hari rabu (raya ke 7). Nak tolong hubby kemas2 sikit lagi barang2 dia. Pukul 6.30pm cam tu kami bertolak ker KLIA. Flight hubby pukul 10.20 malam. Anak2 ni semua happy pulak lepak2 KLIA tak tau kejap lagi babah nak tinggalkan dorang hehe
Suka pulak saya tgk danisha, qaireen & khayla palai legging pink ni.. stylo jer rasa hahaha.. mmg saya nak beli lagi lah color2 lain mcm hijau, oren, kuning, biru.. :)

Budak notty & banyak akal sekarang ni juger drama queen sesangat huhu
Saya ni mmg suker tgk anak2 pakai baju cantik2..so kalau pegi jenjalan ker mana2 saya mmg particular sikit bab pakaian anak2.. supaya org tgk pun nampak kemas & suka... mesti jugak bawak baju persalinan sebab biasalah budak2 kan mesti comot sana sini kalau dah lasak sgt huhu.. Anak2 saya ni walaupun ramai perempuan tapi lasak dia boleh tahan oii..huhu.. Nak2 bila main sampai berguling2 atas lantai tu kan..


Qaireen sekarang dah suker amik gambar :) .. Dah pandai bergaya dah.. kalau dulu mmg susah sgt.


Danisha tutup mata pulak huhu

Lepak sementara tunggu hubby check-in.


Ayah mentua saya teman kan kitaorg sebab saya ni bukan nya tau jalan nak balik dr KLIA ker puncak alam nanti hihi.. Mak mentua saya pulak tak dapat datang sebab dia kena jaga anak adik ipar saya. Tapi sempat lah mak mentua saya buat kan sambal ikan bilis kering utk hubby bawak bekal.


Gamat dgn anak2 saya yg suker bergurau senda ni. Kalau larang pun bukannya nak dengar, so kiter biarkan ajer janji tak kacau orang ekekeke..




Lepas hubby dah setel semua, baru kitaorg pi dinner sat.. hubby request nak makan nasi.



Sementara tu gili2 pi solat. Rupa2nya surau kat belakang dlm gambar kat atas ni dah berpindah u ols.. yg kat sini dah tutup. Surau baru sekarang ni kena jalan jauh sikit.. kat area anjung tinjau tu. Punya la lama i ols tak datang KLIA ekekkee

Lepak area surau lama ni sementara semua setel solat.
Masa yg ditunggu hampir tiba.. So bersalam2 peluk cium lah kiter.. Najihah paling awal cebek..dia ni mmg manja sikit ngan babah dia.. pagi tadi pun dok sebut2 ingat babah.. nampak keter babah dia kat umah cakap..'ingat babah , tgk kereta babah ni'  hehe.. anak babah betul lah.

Budak ke dua yg cebek adalah Danisha hehe.. lama lak tu nangis..Babah pegi kejap jer pun, Babah pun jadi berat hati nak tinggalkan anak2 dia biler memasing dah mencebek hehe.. dah lah hubby kalau ikutkan malas nak pi Chennai ni ekeke


Terima kasih abah!


Semoga segala urusan hubby dipermudahkan & dijauhkan dr segala kesulitan. Semoga selamat pergi & kembali..Insyaallah.. Aamiin. We love u soo much. Take care laling!

2 comments:

Sharhanah Daniel Hariz said...

Salam Kak Ed, mesti skrg ni Babah diorang dah balik kan? Mesti seronok. Btw, sy dah tukar url blog sy kepada http://arissasofea53.blogspot.com/
kesulitan amat dikesali. hihihi..TQ

edrina said...

okes, kak ed dah update link :).
Terima kasih :)

Google