I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Tuesday, June 19, 2012

Khayla at 10mos

Dah lama tak citer psl khayla.. Masa saya pegi US ari tu khayla baru masuk 9 bulan.. gigi pun belum kuar lagi tapi mmg tgh dok gatal2 gusi sebab asyik nak menggeget jerk..

Masa saya balik tu khayla baru 4 hari masuk 10 bulan.. gigi pun dah kuar 2 btg kat bawah hihi.. cute sgt..
nampak tak gigi saya 2 ketoi yg comel kat bawah tu?
Khayla ni baby yg happy..manjang sengih.. suka ketawa & senyum meleret.. manis muka anak mama ni biler senyum mewek
Sebelum pegi US, khayla tak der pun bantal busuk.. balik2 tgk dah ada bantal busuk.. may be masa saya pegi tu susah maid nak tidokan dia..sebab selalunya dia lena biler menyusu ngan saya kan .. tiba2 kena menyusu pakai botol jerk.. so kena ada something lah to soothe her and make her sleep. Maid pok2 dia sambil bagi dia peluk bantal golek kecit dia tu..
ni la bantal ucuk saya hihi
Biler pegang bantak busuk..mulut mesti muncung.. dia kenakan sikit2 hujung bantal tu kat bibir haha
amboii muncung dia hihi



oh mengantuk sudah..
Actually masa ni saya pakaikan dia dress yg saya beli kat US.. kasik try pakai hihi.. Ada byk lagiks baju khayla.. tapi simpan utk raya lah.. saya siap beli utk size 18bulan punya.
rambut leper jer lepas mandi ekekeke
tantek tak gaun saya? Carpet ni babah baru amik dr dobi antar cuci itu hari.

 Biler bangun tido rambut saya adalah kembang setaman hik hik hik

Pada usia 10 bulan 1st time khayla makan durian ekekeke.. 1st time jugak bawak kuar pi pasar malam hihi
otw to pasar malam
Hubby diberi tugas mendukung khayla hihi

Kakak Najihah pun ikut sama

Kiter beli deghoyan yer.. nyum nyum

D24 5 bijik RM40 ok ker?
Khayla ni biasala..semua makanan org tua dia nak rasa.. so kali ni mama kasik rasa durian hihi..sikit jer laa.. kang kembung pulak perut tu ..

terbuntang mata haa hihi
comel tak saya?
geramnya tgk khayla neh!!

Dan ini pula aksi khayla biler dpt bantal busuk.. macam kena candu hahaha


kenakan bantal kat bibir sikit2..haha comel
Cak!!
Tgh upload video khayla kat Youtube nanti dah complete saya share yer! :)

4 comments:

SharHanah® said...

Kejap je dah 10 bulan, comel sungguh si Khayla nie... sronok tgok dia.

marinahunny said...

aduh comel sungguh khayla nih, geram geram je nk geget..

isya said...

mmg comel!!! ;)

syamariz said...

salam ed, lama akak tak bukak blog ed cos tak sempat meninjau..besar dah khayla ni ishhh comelnya tak tau nak cakap..lawa pun iye..sumer anak2 ed ni comel, hensem & lawa2 tau..seronok tengok

Google