I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Monday, October 25, 2010

Dia

Dia bukan lah suami yg 100% perfecto.. tapi dia adalah suami yg terbaik buat saya sebab disebalik tiap kekurangan atau kelemahan..dia punya kebaikan & keistimewaan yang tersendiri yg mampu menolak pergi jauh2 segala kekurangan itu...

Biarlah di mata orang dia tidak sesempurna mana tapi di mata saya dialah yg terbaik... saya sayang dia sepenuh jiwa & raga saya....

Satu hari.. balik dr opis...lalu kat Jelutong... hubby tgh cakap kat tepon sebenarnya tapi sempat saya cuit... tunjuk jari ke kanan.. "sana..sana..." hehe.. hubby masa tu dah nak pusing kiri terus pusing kanan.. macam paham2 jerk.. terus parking keter depan butik kedai baju baru kat jelutong..apa ntah nama kedai tu lupa la pulak..

Hubby tau saya dr ari tu lagi nak tgk2 baju kat dlm tu.. pernah hubby cakap.. kalau awak free..kalau drive sorang2 gi la usha2 baju kat situ.. atau pun tak per..isnin nanti balik kejer kiter singgah... nanti saya akan tanya.. macam antara percaya ngan tak.. "ada budget ker awak nak beli bulan ni?" sebab budget bulanan hubby yg pecah kepala buat..so dia tau aliran duit kemana semua tu.. so kalau dia dgn senang hati bagi tu maknanya ada la tu hehe

Terus saya belek2 baju yg ada...sambil gelak2 saya tanya hubby.. "awak cantik tak awak?".. akak kedai tu pulak pandai.. terus tanya saya pakai size apa.. saya cakap size s... terus dia gi carikkan 2 pasang baju yg cantiknya corak dia.. terus hubby suruh saya try dua2.. tapi satu baju tu saiz xs.. "eh kak...yg ni size xs..tak muat saya"..tapi kakak tu kata tak per..try dulu... ok lah kalau cam tu... sekali muat daa..size xs tu.. tantek jerk ngan saya... "awak cantik tak?..kak cantik ker? tak nampak gemuk ker?"... dr process pilih baju, try baju sampai habis la dok gelak2 jerk saya ngan hubby ngan kakak tu.. kakak tu pulak jenis melayan.. siap cakap.. tak per akak bagi diskaun 20% sebab korang ni customer paling happening.. hahahhaa...

Akhirnya hubby suh saya amik dua2 baju... hubby lak beli satu kemeja batik yg cun gilos.. masa hubby dah bayar sekali akak tu mintak biz card.. hubby terus kuar nak amik kad kat keter.. masa tu akak tu cakap...

Kakak kedai - "Untungnya awak dapat suami macam tu... mesti suami awak baikkan?"...
saya - "Ha..ah... baik..., anak dah 5 kak"
Kakak kedai - "Hah? 5? Ya Allah akak ingat awak berdua ni masih dalam honey moon... badan awak pun tak macam ada anak 5"
Saya - "hehehe... dah 9 taun kitaorg kawin kak"
sekali masa ni hubby masuk... terus dia nyampuk "kitaorg classmate dulu kak"

hehe.. i lap u laling.. tak ada apa yg saya perlukan melainkan kasih sayang hubby yg mencintai saya sepenuh hati...

Hubby pernah kata.."Intan, mmg dulu2 saya nakal.. tapi itu saya yg dulu.waktu muda remaja... semua manusia boleh berubah.. apa yg penting sekarang awak & anak2.. awak pun tahu saya tak boleh hidup tanpa awak & anak2... saya tak kan sanggup utk menipu awak atau berlaku curang dibelakang sebab saya tahu saya akan rasa bersalah..rasa bersalah yg tak akan hilang sampai mati.. saya tak mahu hidup dengan rasa bersalah macam tu.."

Ya..saya tahu hubby adalah org yg paling risau kalau saya sakit sebab saya tulang belakang dia.. apa2 pun dia akan share dgn saya.. so biler saya marah2, hubby akan peluk dan cakap.. intan..saya sayang awak.. saya takut awak sakit... biler dia peluk macam tu saya dapat rasakan kerisaun & gundah di hati hubby.. dia tak marah balik diwaktu saya marah2 macam tu, sebab dia tahu saya sendiri tak dapat control.. hubby kata lain kali kalau marah terus pegi baring tenangkan diri.

Semalam saya borak2 lagi..diskas2 pasal rasa marah2 saya ni dgn hubby.. tetiba macam magis.. saya rasa lega selega2 nya.. tetiba saya rasa termotivate semula.. dan hari ni saya rasa ceria & hebat seperti selalu :)

Senyum seindah suria hadiah utk semua esp suami tercinta.... :)

3 comments:

marinahunny said...

akak, sy pun slalu naik angin..cpt sgt nk marah pdahal bnda kecik je..hubby slalu pesan "sabar, sabar, sabar" tp kdg2 terbabas takleh nk pikir..hmmm cmne nk kontrol ye..

SharHanah® said...

Untung kak Ed... apa²pun semoga bahagia hingga ke akhir hayat. Kalau marah, cepat² amik wudhuk ok.

rohaya said...

syahdu plak baca ed...semoga berbahagia ke akhir hayat....

Google