I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Wednesday, January 09, 2013

Cuti -cuti Mesia Legoland - Hari yg dinanti-nanti

Haha mcm dah basi jer nak citer pasal legoland ni kan. Tapi tak per lah..citer jugaklah sebagai kenangan boleh baca2 di kala boring beberapa tahun akan datang..eh korang selalu tak jenguk entri lama2 dalam blog sendiri..pas tu mcm terkenang2 balik kan? Mcm rasa baru jer semua tu berlalu tapi rupa2nya dah lama jugak.. so benda2 macam gini penting untuk saya yg cepat lupa.. hihi Ok lah jom sambung entri legoland. oh..amaran..entri ini byk gambar tau hihi..

Pagi2 kejut anak pagi2 suh mandi & siap2..sebab kami nak pegi breakfast dulu sebelum masuk legoland tu.
Danisha tido atas katil dgn Najihah..Haris tido sorg kat bawah atas lembek yg dia sediakan. Selimut tu semua homestay yg sediakan.
comel jer khayla peluk qaireen ekeke
Paling susah nak kejut adalah khayla.. kitaorg dah siap semua last baru kejut dia haha.. itu pun muka masam sebab kena kejut..yer lah org tgh sedap tido la katakan hihi
Umar ni senang kejut dia.. kejut terus bangun & mandi..

Biler dah ready semua kitaorg gi bekpes jap dlm kul 8 lebih cam tu kat kedai mamak, area medini.

Makan nasik lemak.. tapi sedap sgt nasi lemak mata lembu dia tau.. saya rasa lah kan org Johor ni mmg masak sedap.. cukup rasa manis,masin,pedas etc..tak der senget2 hehe.. nasi lemak kat mamak pun sodap haha.. Umar penggemar tegar telur separuh masak.


Dah kenyang semua isi perut..kiter gerak ker legoland lah..tapi dia bukak kul 10 pagi.. so tunggu lah kat luar dulu. Ni kaunter tiket dia.. masa ni tak ramai org sgt.
So mcm semua org..amiklah dulu gambar2 kenangan kat depan pintu masuk ni dulu kan hihi


najihah tolong snap gambar ni.
Terpaksa gilir2 amik gambar haha.. tapi sib baik masa kat dlm tu ada org yg amik gambar satu family then kita boleh print terus kat situ & download 3 hari  kemudian kat website dia. Ini adalah gambar yg kami pilih utk di print. Ni saya snap atas gambar tu sebab tak clear sgt.

Masuk jerk terus sewa double stroller yg ada kat situ.. sebab kami tau budak2 kecit ni ramai.. dorang ni  sure meragam penat etc menjelang tghari nanti..so terus decide sewa jer utk umar & qaireen.. satu double stroller ni rm30 , kalau yg single rm20. Wheel chair pun ada utk org2 tua yg tak berapa larat nak jalan kan. tapi saya tak sure pulak berapa ringgit..tapi rasanya utk wheel chair tu dia akan pulangkan duit..eh tak sure lah haha
Nasib baik ada Najihah.. dia la yg tolong tolak adik2 dia ni haha..terima kasih Najihah. :)
Danisha pun tumpang sekaki hehe
Cuaca adalah sgt panas.. mmg lain macam panasnya..so kitaorg belikan air mineral sorang satu... itupun mcm tak cukup sebab mmg cepat dahaga sgt. Ni semua kat area mini land..
Tengoklah Umar tu..haha bijak sungguh..siap berteduh bawah pamphlet haha..
Aksi2 comel dr anak2.. semua kelakar haha.. tapi nampaklah dorang ni sgt happy & kagum hihi.. 
Najihah kat depan Taj Mahal





Miniland port klang ni mengimbau kenangan en.asben waktu 1st job dia dulu  ngan northport. Sibuk la dia bercerita ngan anak2 pengalaman dia naik kren tu hihi
Anak2 sibuk nak tgk nenek ni sebab nenek ni berkata2 tau haha
mak budak pun naik sama haha..abes tu saya tgk ramai jer yg naik temankan anak2 yg masih kecit hihi


tgk muka qaireen yg ketakutan haha..sib baik haris pegang jer tangan dia


naik unta di padang pasirlah
dragon hijau yg comel
budak ni once dah kuar dr stroller mmg tak mau masuk balik..geram!
Tgh queue nak naik menara ni laa

Hubby tak naik sebab temankan Haris yg penakut tempat tinggi haha
mak budak yg terlebih eksaited haha..laju tau dia pusing..mcm matterhorn kat Youhan dulu2 tu.. tapi yg kat Youhan tu lagi best hihi
Sementara kitaorg naik menara..Haris naik train budak2 kecit ni ekekeke

teruja tgk train tu yg pandang kebelakang.. punah harapan mama dia nak snap gambo background train haha
Cubaan nak cabut lego hehe

Khayla yg kepanasan..nasib baik la khayla ni gud girl..tak meragam..
Lunch kami makan jer kat salah sebuah cafe yg ada kat dalam tu.
kami order value meal set quarter chicken 4 set (quarter chicken sos bbq/black pepper + french fries + soft drink + mushroom soup) & 4 kids meal (nugget ayam + air kotak ribena + buah).. semua sekali rm156. Saya rasa ok la harga dia. Sebab family kami ramai & biasanya kalau saya kuar makan mana2 pun range tu jugak laa kat mana2 pun.

Train yg kami tak sempat pun nak naik sebab sibuk main macam2 haha.. itu pun banyak game lagi yg kami tak sempat naik.. mmg tak cukup lah satu hari.. Ada kawan saya tu dia beli annual pass dia habiskan masa 3 hari kat sini baru lah dapat main semua sekali haha.. and better pegi time bukan cuti sekolah atau pun singapore cuti.. so pilihlah date betul2 supaya trip korang berbaloi.. 

Sebelum balik..masuk lah kejap kedai2 kat dalam tu beli souvenir utk anak2.
oh ya ..ni pulak kat mana u ols boleh sewa stroller tu semua.. kat depan pintu masuk tu jer.. nampak tak dia ada tulis strollers..klik kat gambar utk paparan yg lebih jelas 
So ini lah hasil tuaian kat legoland...anak2 kena pilih yg paling kecik sebab mama & babah dia dah kopak ekekek
Najihah pilih bag..mahal tau beg tu..dlm rm60+. kecik jer pun.

umar punya
Qaireen & Danisha pilih yg sama sebab ini jer lego friends yg paling kecit & murah haha.
Babah pun sempat beli topi legoland sebab dia lupa bawak cap daa.. kat situ panas sgt maka terpaksa beli jugak laa.
Dan Haris pulak mcm biasalaa dia sekarang tgh obses ngan ninjago.. so ini pilihan Haris.

Menjelang petang dlm pukul 4 tu hujan tiba2 turun mencurah2.. nak pegi kat keter pun tak leh.. so tunggulah sampai hujan berenti.

Kilat petir yg menakutkan tu.. may be sebab area sini masih banyak tanah lapangkan..tu yg kilat dia pun mcm dahsyat jugak laa. Danisha yg ketakutan dok baca doa. Pandai anak mama.
Ni pulak budak tak reti takut :)
Apa pun kami happy sebab anak2 pandai appreciate & happy sepanjang kat legoland ni.. Bagi kami ok la sebab yg penting adalah anak2 yg happy. Sampai sekarang kalau nampak iklan legoland semua cakap nak pegi lagi haha.. Tak per taun ni kiter target Universal Studio pulak yer anak2.. Bagi can mama & babah kumpul duit dulu haha..

Ok lah last sekali jom enjoy video ni.. hubby melayan anak2 main Fire engine game hehe.. Sebenarnya banyak lagi video yg saya tak sempat upload.. nanti biler dah upload saya share yer.. Sila abaikan suara mokcik mengilai mcm pontianak tu yer haha

5 comments:

Cho Zila said...

panjangtu ceritanyer... memang menarik hati belaka... memang makanan dia kira tak mahal sesangatlerkan.... kitapun dah gi anak2 memang suka sesangat...

SharHanah® said...

wah, sangat besh tengok anak² akak... happy di Legoland :D

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Comel2nya anak you.

I yg dok JB ni pun blom berkesempatan lg nak pegi Legoland tu.. nampak best plak homestay tu.

edrina said...

Cho Zila - hihi tu laa..jenuh mengarang & upload gambar haha

Sharhanah - tu la mmg dorg happy sangat :). Biler dorang happy kiter pun happy kan!

Miss Mirror - selalu mmg mcm tu kan.. yg jauh2 akan sampai dulu hahaha.. homestay tu ok la ngan harga dia. Bersih.

linda said...

Salam akak,

USS tunggu anak2 besar la kak. G time anak2 kecik ni byk games takleh main. Sian depa nnt... unlike legoland byk games utk bdk2 kecil...

Google