I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Sunday, May 22, 2011

Al-Fathihah utk semua mangsa tragedi tanah runtuh hulu langat

Hati saya sgt2 hiba biler melihat gambar ni yg sempat diambil sebelum kejadian tanah runtuh.

Al-Fatihah utk semua mangsa. Semoga Ruh mereka ditempatkan dikalangan org2 yg beriman & dicucuri rahmat.. ameen.

Memetik sedikit status fb Ustaz Mohd Zawawi Yusoh:

"mati mengejut bagi yang baik2 adalah rahmat, manakala mati mengejut bagi yg zalim dan jahat adalah azab, ya Allah husnulkhatimah untuk kami."

Al-Fatihah

1 comment:

Jazimin said...

takziah pada mereka...kejadian tanah runtuh semua orang dah tau...tapi berapa ramaikah manusia yang mengambil iktibar dan pengajaran atas musibah tersebut untuk bertaubat...

sekiranya masih belum terbuka hati untuk bertaubat,ketahuilah bahawa musibah tersebut adalah salah satu tanda kiamat..iaitu dimatikan orang2 beriman atau ulama(para tahfiz pun consider laa jugak)

Google