I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Wednesday, September 22, 2010

Raya 2010

Salam u ols...

hehe lama tak update blog kan? Mood tarak mari laa nak update...

Tahun ni raya pertama saya raya kat Puncak Alam dulu, raya kedua lepas makan kenyang2 kat umah mil, bertolak kekelantan.. Percubaan pertama balik kelate guna laluan gua musang semenjak kawin ngan hubby .. selalu saya guna laluan grik. Kesimpulannya.. mmg dekat giler ikut gua musang.. saya bertolak dr puncak alam pagi kul 11 lebih..sampai kuala krai dah kul 6 lebih.. lagi 50km nak sampai p.mas.. dek kerana jem giler bawak keter terkemput2 30km sejam.. 3 jam kemudian baru sampai p.mas.. kuang kuang kuang.... kalau ikut meter pun hubby kata ikut gua musang ni dlm 500km+- , tapi kalau ikut grik dlm 800km+-, tapi kalau balik ikut grik tak der la teruk cam tu kalau jem..
Apa2pun saya & hubby prefer balik ikut grik sebab banyak hentian tol plus nak berhenti..paling penting tandas yg bersih... jalan pun lebih selamat... org2 yg balik kelate ikut gua musang bawak membahayakan org lain, walaupun jalan bengkang bengkok tapi dia tatap nak potong..tak leh ker ikut jerk flow traffic tu kan.. mmg tak sukaa aa...cara dorang bawak.. membahayakan org2 lain.. hubby pun jenis yg bawak keter laju..tapi dia cuma laju kalau kat hiway.. kat lane paling laju tapi kalau dah laluan bengkang bengkuk & keter berderet2 macam tu, guna common sense & bersabar la sikitkan.. enjoy the ride la kan.. just follow the flow lah...insyaallah selamat sampai jugak kan.. tul tak u ols?
Banyak signboard yg bertulis "Jgn bawa kereta jika mengantuk" tapi kalau nak berhenti rehat pun tak tahu kat mana.. dan belum tentu selamat kalau berhenti kat tepi2 jalan tu.. lagi satu biler travel dengan anak2 yg ramai ni kan..tau ajer lah.. memula dah berhenti...danisha berak.. dah settle semua, buat susu etc.. setengah jam kemudian..qaireen pulak berak.. adeh.. kena carik toilet lagiks.. tak tahan oo bau..tapioca ekekekeke... hmm macam tu la kalau anak2 tgh membesar.. kami pulak jenis yg memilih kalau nak guna toilet.. kalau toilet tu cam tak semenggah mmg tak sanggup ooo...makanya.. next time kami cakap.. kami prefer lalu grik lah.. walaupun jauh sikit & banyak belanja (tol & minyak)..tapi lebih selesa & selamat sikit kami rasa berbanding ikut gua musang..
K lah uols enjoy the piccas yak.. theme taun ni..hijau klasik ala2 gaya 60an eceh..
bersama2 anak2 dara ku
gambar2 lain sila klik kat SINI

Apa2 pun semoga puasa yg lalu mencuci segala dosa2 kiter...semoga kiter menjadi insan yg lebih baik..buang yg keruh ambil yg jernih... Jgn simpan dendam dihati :) & buang segala perangai yg tidak elok jauh2..semoga hati kiter semua menjadi lebih bersih..amen.

2 comments:

SharHanah® said...

Selamat Hari Raya Kak Ed!

edrina said...

Selamat Hari Raya Sharhanah :)

Google