I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Tuesday, August 16, 2016

6 months old Alanna

Diam tak diam dah 6 bulan. Sekarang seronok betul gomol budak bertuah ni.. dah lah pandai bergurau & suka tersenyum. Manja pulak tu..mmg kesayangan semua orang lah.

Jom layan gambar2 alanna pada usia 5 & 6 bulan.

Ni Gambar latest Alanna. 13 Aug 2016. Genap usia 6 bulan.
First time makan bubur. Muka comot hehe..baru selesai sarapan.. ready nak mandi :)
comot tak muka saya hehe.. mama kata wpun belum mandi tapi saya waanngiii sangat hehe
Gambar2 selepas ni semua waktu Alanna 5 bulan.
Teman mama sarapan di kedai mamak di hujung minggu hehe
Saya belum mandi tapi saya nak ikut jugak hehe
Gaya tido bebas mmg tak leh tahan.. syok jer tgk dia tido.. tido dgn senang hati hehe
Masa ni babah outstation..suka hati dapat conquer katil tido ngan mama hehe
dlm tido pun sempat praktis kung fu hihi
tido gaya bebas
Budak baik..bangun tido tak nangis tapi main2 sorang diri dulu.. kalau lama mama tak amik baru dia start bunyi hehe..itupun bila dah nampak mama atau bibik laa hehe
siap2 nak gi visit kakak najihah di asrama
suka gambar ni!!
Saya suka belikan toys sebab alanna ni pandai sgt main haha.. kalau boleh macam2 nak beli kasi dia.


tempat duduk ni hadiah dr kawan2 mama saya yg baik hati kat opis tu yeay! Thank you aunties!!


Oh no!! Kena buli dgn kakak2 saya pulak!
Kebanyakan baju2 khayla dulu masih elok.. so alanna dapat pakai semula.. mcm jump suit ni.
suka sangat tendang2 kaki gaya kung fu fighting tau!
Cutest little sister. Indeed!
Selepas bersalin di hospital bersalin Razif di Klang saya cuma check up sebulan kat sana. Lepas tu utk immunisation jab bulan ke 2, hospital telefon maklumkan diaorg tak der vaksin & suruh saya amik di klinik kerajaan. Sejak dr hari tu saya cuma check up di klinik desa puncak alam. Ada hikmah rupanya, dah lah dekat, sgt cepat, pemeriksaan yg lebih teliti oleh nurse & tak perlu bayar apa2. Selalunya saya akan buat appointment pukul 8 pagi. Dlm pukul 9 dah setel. Lepas tu boleh terus pegi kejer. Kat klinik swasta pun tak cepat macam ni tau hehe. Jimat dah masa ari sabtu saya. selalunya appointment kat klinik swasta hari sabtu. Separuh hari dah gone. So ni adalah perkembangan Alanna setakat 6 bulan yg saya catat dlm buku rekod kesihatan.

Semoga Alanna membesar dgn sihat & ceria selalu.. aamiin.

1 comment:

Sharhanah Daniel Hariz said...

Assalammualaikum....hai kak...Alhamdulillah, dah besar Alanna...semoga membesar dengan sihat dan kuat!

Google