I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Monday, June 10, 2013

Swimming Lessons for my kiddos

Sebenarnya dah sebulan lebih anak2 join kelas renang kat Pusat Akuatik Darul Ehsan, Shah Alam (Sebelah tesco shah alam). Saya amik 4 kelas sebulan. So tiap2 ahad mmg kami satu family akan main2 air kat sini hihi..

Yuran pulak adalah RM85 seorang (utk 4 kelas sebulan). Kena bayar 2 bulan terus. Registration fee adalah rm25 seorang..so sepatutnya kena bayar RM195 seorang.. tapi may be sebab staff tu kesian tgk saya nak register 3 anak sekaligus (najihah, haris & danisha), so atas budi bicara dia, saya cuma bayar utk kelas sebulan + registration fee so masa tu saya just bayar RM330 semua sekali. Pas tu awal bulan June ari tu bayar lagi sebulan. Tapi bulan depan dah kena bayar utk 2 bulan sekali gus lah utk July & August.

Tak kisahlah mahal pun, biler tgk najihah & haris dah makin pandai sekarang, rasa berbaloi jugak.. cuma Danisha jer yg masih takut2..siap muka nak nangis bagai hahaha
Ni masa 1st class dulu, start kat baby pool belajar breathing & kicking dulu hehe
Kejap jer kat baby pool lepas tu hari yg sama terus ubah ker pool yg dalam.

Comel jer tgk budak2 kecik neh..seronok tgk dorang..mmg comel lah semua :)
Coach betulkan kaki najihah supaya lurus



Danisha takut2..so dia asyik nak pegang coach jer haha

Najihah yg dah makin berani
Najihah in action

Haris in action

Danisha masih takut2 :)
Sementara Najihah, Haris & Danisha belajar, 3 org yg tecit2 tu pulak main kat baby pool.. Happy bukan main sebab tiap2 minggu dapat main air haha
Khayla budak tak takut air :)
X nak org pegang..siap menari2 dlm air hehe
ewah.. bersenang lenang dia dlm air tu.. pandai lak tu kontrol diri, kalau dia rasa nak terhumban kedepan, dia kebelakangkan badan dia hehe
big boss tgh berangan hihi
Umar, tiap2 hari tanya biler nak pi swim lagi hehe
Nanti korang dah besar sikit, mama hantar korang pulak belajar yer :)
Cak! Panas!! tghari buta mana tak panas hehe
Kelas sejam jer..dah habis kelas, sambung main ngan adik2 pulak.
Biler la Danisha ni nak berani hehe
Masa nak start dulu banyak jugak habis duit beli kelengkapan mcm baju renang ni semua.
Alhamdulillah sejak Haris belajar renang ni, jarang dah dengar dia batuk2 atau kena asthma. Harap kelas renang ni dapat kuatkan paru2 Haris. Baju ni tebal supaya haris tak sejuk.
Umar marah sebab mama dia tinggalkan dia kat baby pool, nak amik gambar kakak2 & abang jap haha
Hubby sajer kacau khayla, geram dia tgk rambut budak tenit tu tak basah hahaha..habis khayla kena simbah air.

Basah kuyup.. mandi ngan shawl & sunglass..hihi
Ok lah nanti kalau saya rajin & ada masa saya update blog lagi yer .. tata :)

5 comments:

Sharhanah Daniel Hariz said...

Bagus ajar anak² dari kecik belajar berenang..lagipun sunnah nabi :D

Rasulullah SAW bersabda, "Ajarilah anak-anak kamu berkuda, berenang dan memanah" ~ Riwayat Bukhari dan Muslim)

edrina said...

yer la kan Sharhanah.. sunnah Nabi kiter :)

azzah husna said...

Salam akak, nk tanya la nama klinik kt alam budiman yg akak slalu pg tu. Thnx kak.

edrina said...

salam Azzah,

akak tak ingat apa nama baru dia, dulu dia An-Nisa' tapi sekarang dia dah tukar nama doktor dia tu sendiri (doktor perempuan). An-Nisa' baru ada kat corner (dulu restoran). Tapi An-Nisa baru tu bukan doktor yg akak biasa pegi. Nanti bebila akak bagitau nama baru klinik dia tu..lupa sesangat.

linda said...

Salam kak ed, lmbt baca entry akak ni... its sooo true swimming boleh cure athma InsyaAllah my fren anak buah dia pun asthma tp leps enrolled swimming class pastu bila dh pandai pegi swim sendiri mmg asthma hilang... sbb swimming mengajar kita cara breathing yg betul...

Google