I love to blog/talk about my family. These sincere sharings are to tell you that family bonding is on top of my life agenda and i believe that each one of us have a uniqueness that others can leverage on. Being very family-oriented, I hope all my entries can contribute by 'prosperizing' other family. This world needs great family towards building great ummah :)

Doa utk Semua
Ya Allah cukupkan rizki padaku, berkahilah rezeki itu dan gantikan semua yg hilang dengan yang lebih baik lagi. Ya Allah sukakan diriku pd IMAN dan hiasi hatiku dengan IMAN itu. Ya Allah sembuhkan bila ada teman-teman yg sakit, lunasi bagi yang berhutang, mudahkan jodoh yg soleh/solehah bagi yg belum, mudahkan pekerjaan bila yang belum mendapatkannya.. ameen

Followers

Tuesday, February 08, 2011

I'm carrying my number 6!!!!!!

Salam~

Weehuuuu lama sungguh tak hapdet ekekekeke... mood sgtla tak mari tau u ols.. byk sgt nak cerita ceriti tapi sgt la malas to the max.

Okes citer ringkas2 la ek... erk ringkas ker..tak kot ekekekek

Citer terbaru yg terhangat dipasaran sekarang adalah...saya peknen lagiks.. yes.. I am carrying my number 6 u ols... weehuuu...tepuk2...

Oh ini saya anggap rezeki dr Allah dan mmg dah tersurat dlm penghidupan saya..sebab apa saya cakap macam ni tau... sebab saya bajet saya tak der la sesubur sgt sebab saya masihbreastfeed umar... then selalu pakai kondominium tu kan ekekeke.. cuma sekali jerk terlepas tak pakai itu pun biler saya kira2 mmg bukan pada hari subur saya.. tup2 yg sekali tu la.. terbentuk jugak..ekekek..kun fa yakun... kesimpulannya saya neh mmg subur to the max wekekeke... kalau org lain cycle kesuburan sekali sebulan, cycle saya may be 2 kali sebulan ekekeke... betul ni saya ada baca kat satu website neh..lupa lak yg mana satu... leh google la kalau u ols nak tau...

Oh bukankah tanda perempuan yg baik itu adalah perempuan yg ramai anaknya... insyaallah.. ameen...

Saya happy & excited jugak sebenarnya.. sebab cam tak sangka saya akan ada anak 6..ekekeke... ramai tu..so berdoa agar dimurahkan rezeki supaya boleh belasah starex royale satu ekekekeke... senang nak bawak anak2 yg ramai ni jalan2 dgn selesa...

Bagi saya semua ini Allah kurniakan pada saya sebab sesungguhnya Allah itu maha mengetahui bahawa saya & hubby dapat berikan sesuatu yg terbaik terhadap anak2 yg diamanahkan pada kami ini.. kami adalah insan2 yg terpilih..eceh poyos to the max..lempangkan ekekeke

Kadang2 biler tgk anak2 yg masih kecik & rapat2 neh... saya selalu membayangkan cepat lah besar kalau pegi melancong sama2 ngan anak2 yg besar2..pegi snorkeling... mesti seronok & meriah tapi pada saat & ketika yg sama saya juga mengharapkan dorang ni jgn la cepat membesar sebab saya tahu saya akan merindui kerenah & keletah dorang masa kecik neh....semua tenit2 comei2 muka suci murni yg sgt tulus & mendamaikan hati.

Masa awal2 kehamilan saya malas nak kecoh2 dulu sebab masa tu kandungan masih macam tak stable sebab saya cam bleeding..so doc bagi hormon utk kuatkan rahim..alhamdulillah kandungan dapat bertahan hingga kini & dah tak der bleeding dah.. saya pernah keguguran sekali dulu.. waktu tu doc bagi makan pil hormon kuatkan rahim jugak tapi Allah kata bukan rezeki lagiks time tu so akhirnya gugur jugak.

Naluri saya kata baby kali ni lelaki jugak..entah kenapa tapi sgt kuat kata baby ni boy... alhamdulillah saya tak der morning sickness... cuma asyik lapar nak makan jerk... sekarang ni dah masuk 15 minggu usia kandungan.. EDD 2 august 2011 tapi saya bajet mesti awal macam selalu so besar kemungkinan bulan Julai lah...

Kalau baby kali ni lelaki, hubby nak letak nama2 para sahabat nabi jugak.. sebab dia kata 'cuba tgk umar tu, dia kuat & tough, baby yg sgt baik...sebab nama dia kuat.. umar... saya nak letak nama cam salahuddin al ayubi atau lukmanul hakim...etc' yg sejarah islam nya power2 tu eekekeke..

tapi kan ari tu saya ada dengar slot tafsir al quran ustaz zahazan suggest kan satu nama sahabat neh utk namakan anak yg bakal lahir... zaid al khair...

terus saya cakap kat hubby..awak muhamad zaid al khair pun best jugak kan? ekekekek...

TTg Zaid Al-khair ni peribadi dia diakui sendiri oleh Rasullullah ttg 2 perkara yg st disukai oleh Baginda & Allah...

Rasulullah saw bersabda “Dalam pribadi Anda terdapat dua perkara yg disukai Allah dan Rasul-Nya yaitu kesabaran dan penyantun.” Manusia bagaikan logam timbangan. Mereka yg terbaik pada masa jahiliah terbaik juga pada masa Islam. Milikilah dua karakter yg keduanya telah diterapkan oleh seorang sahabat yg mulia pada masa jahiliyah kemudian ditonjolkan pula pada masa Islam. Sahabat tersebut pada masa jahiliyah adalah Zaid al-Khail dan pada masa Islam dipanggil “Zaid al-Khair” sesuai dgn panggilan Rasulullah kepadanya sesudah ia masuk Islam.

Till then daaa....

nota kaki:
Saya tahu saya insan yg byk dosa & kurang pula amal ibadatnya....semoga pengabadian, perngorbanan & kesabaran saya mengandung, melahirkan serta membesarkan anak2 dgn penuh kasih sayang dapat membawa saya ke Jannah di akhirat kelak..ameen.

12 comments:

Awa Khuzailah said...

Tahniah sekali lagi kak ed..
saya baca cerita kak ed ni ade lebih kurang samanya dengan saya..hehhe

aLiYaHaRiZ said...

tahniah kak ed. Wani tumpang gembira sangat bila baca en3 kak ed ni..Semoga kak ed sentiasa dilimpahi rahmat dari Allah...

gee ryder said...

congrats kak!
rezki kak rezki :)
erm saya pun nak anak ramai gak hehe..nak girl pulak huhu

takpe kak, muda2 ni beranak sekali harung terus. dah tua sok insyallah senang

Jazimin said...

tahniah...rezeki dari Yang Maha Memberi...

buat 8 lagi anak laki,bolehlah buat team bola...

nino mok said...

naik bulu roma akak baca nota kaki tu. apapun tahniah dabel triple utk ed yang sgt3 subur...
alhamdulillah rezeki Allah bagi. semoga kebahagiaan berganda3 jugak...insyaAllah

Arc said...

Tahniah Ed.

SharHanah® said...

Tahniah Kak Ed... rezeki lagi :)
Saya baru nak masuk 3 :D

Kopi Suam said...

ALhamdulillah..tahniah Ed..semoga sentiasa dimurahkan dengan rezeki melimpah ruah..starex royal aku pun mau..kena tambah anak lagi le ni jawabnya...baru ada reason yang kukuh nak rembat starex kan :)

ratna said...

tahniah kak.. untung anak ramai.. dah tua mereka bole jaga akak & suami. tahniah..

Tukang Campak said...

Ed, alhamdulillah, murahnya rezeki ko. 6 org !! tabik spring toing toing, takpe sekali harung penat, bila dh besar sumer sure best. Congrats again

marinahunny said...

akaaaaaakkkk...jelesnya akak preganant lagi. apa pun tahniah kak, ari tu tgk akak lama x update. pastu tetiba terpikir, ke kak edrina ni preganant lagi?

huhuhu tekaan saya tepat lah... ;)

langsuir said...

alamak..lambat la...tahniah! wehuu...meriah!!

Google